Samick Avion AV-6 Limited Edition İçin Manyetik Önerisi

Merhabalar.Yaklaşık 2 aydır bu gitara sahibim kalite olarak gibsonlarla yarışacak düzeyde bir gitar.Ağaç kalitesi olsun işçilik olsun 10 numara 5 yıldız.

Ben bu gitarı gibsonlar ile eşitleyebilmek adına manyetik arıyorum ancak manyetikler hakkında pek bir fikrim yok.İnternette okudğuma göre gibson manyetiklere overrated denildiğini gördüm.Tavsiyeleriniz bekliyorum.

Bu arada gitarın üzerinde Duncan Designed HB-101N ve HB-102B manyetikleri bulunuyor.
 
Elindeki gitarı başka bir markaya eşitlemek diye bir şey olmaz. İlk olarak ne tür bir ton istiyorsun, neyi alamıyorsun, neyin eksikliğini hissediyorsun? Gibson'a eşitlemenin anlamı nedir mesela? Ağaç kalitesi 10 numara demişsin. Eğer bahsettiğin gövde üzerindeki ağaç kağıdı kaplama ise, görüntü olarak güzel ama tona pek bir etkisi olmaz. Eğer gövdenin ve sapın rezonant bir yapısı olduğuna eminsen manyetik değişikliğini düşünmeni tavsiye ederim. Ölü gibi ağırlığı olup da doğru düzgün tıngırdamayan bir ağaçla uğraşmaya pek gerek yok.

Ayrıca mevcut gitarında sustain mi yok? Mid'ler mi tatmin edici değil? Daha fazla harmonic mi istiyorsun? Tonu istediğinden daha mı tizli? Bunun gibi bir sürü soru sorulabilir. Eksikliğini hissettiğin şeyleri tespit ettikten sonra yardım istersen buradaki insanlar daha verimli bir şekilde yardımcı olur.
 
Geri
Üst