Anlamsız dip ses sorunu

Hocam iyi günler umc22 ses kartım ve c1 mikrofonum var yanında gelen xlr kabloyla kullanıyorum aynı zamanda ses kartına akustik gitar da bağlıyorum kirin marka kabloyla. Sorunuma gelecek olursak garip bir dip ses sorunum var biraz araştırdım topraklamadan mıdır kablodan mıdır bilmiyorum ama mikrofonda herhangi bir dip ses yok ancak gitarı kabloyla ses kartına bağladığımda reaper üzerinden dip ses alıyorum elimi kablonun uç kısmına değdirdiğimde (hangi kablo olduğu fark etmiyor xlr'a da enstruman kablosuna da değdirsem) dip ses kesiliyor. Sorun topraklamadan kaynaklansa sadece mikrofon açıkken de dip ses olur diye düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Anlatmaya çalıştığınız şeyi gayet iyi anladım ve biliyorum zaten ama anlamak istediğim şey neden sadece enst. kablosunda topraklama sorunu oluştuğu? kablo değiştirsem sorunum düzelir mi vesaire? dip ses sadece gitar takılıyken geliyor.
 
Sadece gitar kablosu ile ilgili bir hadise değil bu, evdeki elektrik tesisatı ile ilgili bir sıkıntı. Tüm cihazlar etkileniyor ama hepsi kendi yapısına göre tepki veriyor. Sanırım bu yüzden kafanız karıştı, yani gitardaki manyetikler yüzünden bu artıyor olabilir, olayın teknik kısmını bilemiyorum ama zaten mikrofon ile dip gürültüsünü gitarla nasıl kıyaslayabilirsiniz ki? Mikrofonu susturup mu denediniz nasıl yani? O kısmı da çok anlayamadım açıkçası. Özetle sorun kesin topraklamadan, bunun çözümü de evde sağlıklı bir topraklama tesisatının olması. Ayrıca akım korumalı ya da benzeri özel prizler de bir miktar etki ediyor diye biliyorum. Kolay gelsin.
 
Geri
Üst