Irig hd2 ve iphone ile gitar çalmak

Selam arkadaşlar.
Bir süre araştırdıktan sonra irig ürünlerine gitar bağlayarak bir çok amfi ve pedal simulasyonu içerdiği ve pratik olduğu için bir tane irig hd2 ürünü satın aldım.

Sorum şu:
Cihazın açıklamasında minimum iphone 5s veya üzeri ile uyumlu olduğu yazıyordu. Ben de ikinci el bir iphone 5s aldım ve aplitube indirip çalıştırdım. Sistem sorunsuz çalışıyor sadece gecikme yani latency çok az olmakta. Her ne kadar rahatsız edici boyutta olmasa da 6, 7 gibi daha üst model bir iphone alsam işlemci hızı artacağı için latency daha da aza iner mi yoksa bir fark olmaz mı?
Deneyimlerini öğrenmek istiyorum.
 
Son düzenleme:
Şimdi mevzuyu merak edip kısaca arattım ilk şu sonuç çıktı:

Burdaki bilgi ve ölçüm doğru ise üst model cihazlarda latency artmış. İlginç bir şey olduğu için bunu forumda sormuş. Cihazın kendisi ya da yeni model yazılımın güvenlik olayları yüzünden bu olabilir demişler, detaylı incelemedim şöyle taradım sadece.

Ama her türlü verilen değerler doğruysa 10ms altı latency zaten gayet iyi, daha iyisini aramanıza gerek yok gibi görünüyor. Üst model androidlerde hiç kullanılamıyormuş bile, onu da geçen gün öğrendim.

Şunu da ekleyeyim yani cihaz marka modellerini bilmiyorum ama 10ms latency'yi fark edebilmeniz zor, fark edilir bir gecikme varsa başka sorun olabilir.
 
Irig HD modelini hem 6s hem 8 plusta kullandım, gecikme ile ilgili bir farklılık hissetmedim. Tonebridge diye bir uygulama var, hazır patchler var topluluktan insanların yüklediği, tavsiye ederim.
 
Geri
Üst