Gibson Les Paul Tribute

Arkadaşlar selamlar,

Forumda Gibson Les Paul Tribute modeli kullanan var mıdır? Varsa gitarı nasıl bilirsiniz? İkinci el bir Tribute almaktansa sıfır Epiphone üst model bir şeyler almak mı daha mantıklı, tonal anlamda aralarında nasıl farklar var? Deneyenleriniz varsa görüşlerinizi paylaşabilir misiniz her iki gitarı da bizzat deneme fırsatım olmayan bir yerde yaşıyorum videolardan da pek anlayamadım açıkçası.
 
Bir önceki gitarım Epiphone Les Paul Studio Kore(üst değil, orta sınıf bir model) idi. Şuan Gibson Les Paul Tribute High Performance 2017 kullanıyorum. Bilindik Tribute modellere göre bazı farklılıkları var benim modelin. Örneğin sap-gövde yeri eğimlidir. Bu nedenle alt perdelere inerken Gibson standardına göre daha rahat erişim sağlıyor ama standart Tribute modellerinde yine 15.perdeden sonra alt perdelere erişimde sapı dolgun hissedersin. Bu özellik High Performance serisinde var yanlış hatırlamıyorsam.

Baktığın modelin nut genişliğine de bakmak gerekir. Zira Epiphoneda 1.68" iken Gibson'daki genişlik 1.75" kalınlığına çıkmıştı. İlk başlarda bu 2 mmlik farkı hissetmiştim ama daha sonra daha steril çalmama katkı sağladığını deneyimledim. Epiphone düşünüyorsan temiz kullanılmışsa 2.el bakabilirsin.

Gibsonun gövdesinin de kalınlığı ile sustain artı, ağırlık negatif tarafı oluyor. Benimkinin sap profili slim taper, bu nedenle daha rahat sap tutuş hissiyatı veriyor çalarken. Ancak profil baktığın modelde benimkinden farklı olabilir.
 
Geri
Üst