Yamaha HS7 Arıza

Merhaba, uzun zamandır kullanmış olduğum Yamaha HS7lerimden 1 tanesi arıza yapmaya başladı.
Ses düzeyi orta seviyelerdeyken high ve high mid leri vermiyor. Sesi çok açtığım zaman bi cızırtı patlama çatlama yapıyor tepkimeye giriyor sanırım sonra net bir şekilde vermeye başlıyor.
Sonra sesi tekrar kıstığımda bir süre sonra gidiyor yine net ses. Yani yüksek seste tepkimeye girip çalışıyor monitor.. Daha önce böyle bir problem yaşayan var mı sorun nedir acaba?
 
Ses kartından hoparlörün sürücüsüne kadarki yolu ayrıntılı şekilde kontrol etmeden net bir şey söylemek zor; ama benzer durumu ben de yaşadım. kısık seste cızırtı yaparken volümü açınca kesintisiz ses alabiliyordum. sorun amfi'nin çıkış kartındaki lehimlerin çatlamasıymış. Yani temassızlık.

Şayet dediğiniz gibi bir tanesinde bu sorun varsa sağ ve sol kanalı yer değiştirip tekrar deneyin. Yine aynı hoparlör sorunlu ise yani cızırtı yapan değişmediyse monitörün kendisinde problem vardır. Arızalı olanı teki tamire yollayın.

Sorun yer değiştirdiyse ya kabloda ya da ses kartı çıkışlarında sorun vardır. Kabloları komple söküp L-R yer değiştirerek ondan da emin olabilirsiniz.
 
Geri
Üst