Stüdyo Tecrübeleri

hem gitarımı yüksek seste ve güzel sistemlerde denemek hemde biraz geliştirdiğim gitar tekniğini test etmek amaçlı bir sütüdyoya gitme kararı aldım tek başıma. ama hüsranla sonuçlandı. marshall marka bir amfiye taktım oldukça büyük bir amfi , sanırım hibrit amfilerden. Lambalı amfide ses güzel çıkacak derken bir sürü ayar yeri var sesi ayarlayana kadar süre bitti. hiç bir şey çalamadım. evde güzel güzel bir kaç parça çalıyordum onlar kafa karışıklığından aklıma gelmedi. neyse amfinin distortionlu sesini deneyelim dedik. Hayatımda öyle çatlak ve kötü ses duymadım. gaini açtım tizleri kıstım yok hayır.. prosesörü bağladım onda da ayar yapamadan zaman bitti. eve geldim kulaklığa taktım oh miss.. böyle büyük sistemlerde muhakaka çok ayar gerekir ve deneyerek bulmak lazım ama acaba prosesör bağlıykan ekolayzır ayarlarını falan sıfıra mı getirmek gerekiyor. veya prosesörün volumunu yarıya mı getirmeli ?

Bu yönde genel bilgi paylaşımı açısından başlık düzenlenmiştir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
evet haklısın ya . tekrar gittiğimde detaylı bilgi alıcam. prosesörüm digitech rp350 . ama prosesör bağlamadığımda da sesleri ayarlayamadım.
 
Processorun tonunu kullanmak istediğinde amplinin cleande olması gerektiğini biliyorsundur zaten.

Bu tarz processorler büyük amplilerde iyi iş çıkarmaz çünkü senin yazdığın ton ev için uygundur. Amplide olması gereken ayarlar çok çok farklı.

Processoru aradan çıkartıp, gitarı direk ampliye girdiğinde ton yazmak çok uzun süreni almaz. kullanacağın kanalın zaten çok fazla seçeneği yoktur amplide.
 
konu ile alakalı bisey soracamm

tünel de fender usa ve amfi si olan stüdyo var mı acaba varsa adresini falann yazarsanız cokk iyi olurr
 
Bazen de stüdyoda ampli ne kadar iyi olursa olsun cızırtı olayına çok rastlıyorum. Eminim bu sorunu yaşayan birçok arkadaş vardır. Kendi sorunsuz jagımı götürmeme rağmen arada oluyor böyle durumlar. Topraklamadan dolayı desek bir ampli sessiz diğeri sesli. E aynı gitarı deniyorum farklı farklı.. O zaman tek sorun aletin kendisinde mi yoksa başka sebepler de olabilir mi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
acaba stüdyonun ses izolasyonu ve ekipmanların yerleştirilişi de önemli olabilir mi ? Şimdi hatırladım ayakta çalıyordum sonra yoruldum sandalyede oturarak çalayım dedim ve ses bariz şekilde daha iyi geldi. zaten çok küçük bir yer. Bir de o koca amfi neyin üzrinde duruyordu hatırlamıyorum ama yerde değildi.
 
Geri
Üst