Amplitube-Ses Kartı-Prosesör ses kalite farkları

Merhaba arkadaşlar,iyi hafta sonları.

Amplitube 5 Max programını uzun zamandır Mooer GE 300 ile kullanıyorum ,bazen de kaliteli diyebileceğimiz Tascam 102 i ses kartı ile de kullandım.Ancak Amplitube programına hakim oldukça,Amplitube ve Tascam da son güncellemeleri verdikçe (Sağolsun Mooer güncelleme konusunda kendini yeterli görüyor) Amplitube daki gerek hazır presetlerin,gerek ton zincirlerini yazdıkça gelen ton ve ses kalitesi Tascam da daha iyi gelmeye başladı.(Buffer dahil tüm ayarlanabilir parametreler eşit)

Ses kartlarının işlemci ve özellik bazında ses kartı özellikli prosesörlere göre daha iyi performans verdiğini bir kaç yerde okumuştum,ya ben dikkat edememiştim,ya da Mooer in kullanım rahatlığını bırakamadım.

Prosesörler deki ses kartı performansı marka/model olarak değişiklik göstereceğini düşünerek,Amplitube kullandığımda ses kartı tercih etmeye devam mı etmeliyim sizce.?
Yoksa elimde ki ekipman/yazılımın güncelleme performansları ile değişen bir durum mudur.?
 
input gain ve ad/da converter'lar ses çıkışını etkileyen şeyler. Aslında biri diğerinden daha iyi gelsede belki de değildir zevk renk meselesi herzaman öyle olmayabilir :)
 
Son düzenleme:
Geri
Üst