D* re çalışanının ıhım kıhım etmesi

Elektroda 1 mm ve üzeri, akustikte ise 0.7mm-0.45 mm aralığındaki penalarda rahat ettiğimi biliyorum. Akustikte 1 mm ve üzeri kalınlıktakilerde çalım rahatlığı, elektroda ise penanın elimle tuttuğumda eğrildiğini hissettiğim penada rahat hissedemiyorum.

Akustikte denetseydi aynı hissiyatı verir miydi? Gitar türüne göre benim gibi farklı pena tercihi hisseden oluyor mu? Gerçekten merak ediyorum 😊
Hayır sorun akustik ya da elektro olması değil. Custom gitar deyince ben de basit bi akustik gitar verin en azından onda deneyeyim demek istedim o da hayır dedi , olay gitarlar farklı olunca farklı hissettiriyor değil...

Millet çok yanlış anlamış , umarım biraz okuma-anlama çalışırlar.
 
O sadece akustik-elektro ayrımı ile ilgili olmayabilir. Akustik denildiğinde daha çok "strumming" (akor ile ritm çalma vs...) akla geliyor; ama akustikle de daha yoğun "single note" yani solo çalan ve özellikle shred tarzı işler yapan kişiler, muhtemelen akustikte de eğilip bükülmemesi için daha kalın penaları tercih edecektir. Gypsy jazz tayfası mesela, 3 mm'den filan aşağı çalmayanlare var. Çünkü gövdeli-hacimli ton çıkartmak da önemli.
Bu arada, piyasada bu tarz doğru düzgün pena kalmamış vaziyette. Gittiğim her gitar mağazasında kutudaki penalar gökkuşağının her renginde ama ince ve yuvarlak uçlu şeylerden oluşuyor artık. Kaliteli penalar bu şekilde açıkta değil küçük paketlerde satılıyor ve çok pahalı.
Abi sana çok teşekkür ediyorum. Şurada lafı doğru düzgün anlayan , işi bilen çok az kişi olduğunu da anlamış olduk.

Gypsy yapmaya meraklıyım ve gerçekten de 3mm penalar daha dolgun bir ses veriyor . Pena dediğimiz aletin de sese ne kadar etki ettiğini , çalıma ne kadar etki ettiğini ; yapılan türe , çalım şekline göre seçilmesini burada ne kadar anlatsak az.

Son cümlen de gerçekten çok doğru. Piyasada bu kadar kalitesiz penaların olduğu bir dönemde pena olayını KÜÇÜMSEMEK , ÖNEMSEMEMEK gerçekten hanzoluk.

ÖNEMLİ bir aleti bu ekonomide denemek istemem çok normal idi...
 
Şu an Zuhale gidiyorum hayırlı bir iş için,penalar merak uyandırdı bak bende😀
Hocam ilginizi çeker diye forumdan link bırakayım , eğlenceli bir başlıktı bence.

 
Velhasıl bu konu bireysel bir sorun diyebiliriz… ben de mal değneği sığırlar kadar bir o kadar ilgili ve hoşsohbet bir sürü elemanla muhatap oldum Dore ve diğer büyük mağazalarda…
Maalesef tür tür insan var… ve en önemlisi biz kapıdan girince nasıl davranıyoruz? Onlar da sonuçta mağazanın menfaatini gözetmek için maaş alan insanlar.
Haklısınız. Hani burada şöyle yaptım böyle yaptım diye anlatmayacağım. Bunları deneyebiliyor muyuz diye sormam iyi niyetimi açıklar çünkü arkamdaki arkadaş direkt sormadan eline aldı bir tane gitarı , ona bir şey demedi ama ben sorunca dedi :D Burada konum da vermek istemedim ama ora mı bura mı şura mı deyince herkes , kimse zan altında kalmasın.
 
Pena alma olayını küçümsedim çünkü penasız çalmak gerçek profesyonellerin tercihidir. Forum ahalisi bilir ki akşam 4 gibi işten dönünce kendime bir konyak veyahut viski koyarım. Sarhoş olmak için değil günün yorgunluğunu atmak için. Sonra asistanım gelir forumun başına geçeriz. Önce alım satıma sonra havadislere bakarız. Devamında pena ile gitar çalmaya çalışan birisi varsa onlarla uğraşırım sonra yatsı namazımı kılar uyumasam bile 8 oldu mu yatağa girerim.
Matteo Mancuso izlemenizi tavsiye ederim belki birkaç şey kaparsın , komik şey.
 
Hocam ilginizi çeker diye forumdan link bırakayım , eğlenceli bir başlıktı bence.

[URL
Hocam ilginizi çeker diye forumdan link bırakayım , eğlenceli bir başlıktı bence.

Hocam üstünüze alınmayın,latife yapıldı tarafımdan.Ama ülke müzik marketleri pena denetmeye hazır değil bence .

Yoksa pena önemini elbette biliyorum.Kendimde kemik kullanıyorum son bir aydır.
 
Bu arada be nde pena gerçekten denenmeli diye düşünüyorum. Kendim sağ bileği sakat birisiyim. (bir kaza sonucu kalıcı hasarlı) Sadece dunlopun üstü kaygan ve daha oval yapıda tek bir 1mm penasında rahat ediyorum ve evde kullanmadığım 2-3mm penalar çokça vardı hepsini birilerine hediye ettim.
 
Olay Adana’da gerçekleşmiş arkadaşlar çok da şaşılacak bir mevzu değil benceAdana’da yaşanan her şeye konu açacaksak ohooo.Neyse işini şakası şikayet et merkeze.O tarz dalyaraklar tünel’de de var başka yerlerde de.
 
Bu konu yıllardır farklı başlıklarda çok konuşuldu... mesele Dore veya Zuhal firmalarının (ve diğerleri) kurumsal olarak müşteriye it, köpek çekelim kararı almış olması ve elemanlarına hadi yiğitler gelene kırbaç, sorana tokat diye eğitim vermesi filan değil.
Üstte de dedim karşılıklı iletişim... daha önce forumda yazdım, Dore Tünel'den Amerikan (SE filan değil) PRS Custom alacaktım, eleman elletmiyoz bilader çekti bana. Kelli felli adamım, araba fiyatına gitar soruyorum ... sinir oldum, gerildik filan... neyse öte yandan Dore ile muhtelif mağazalarında çok keyifli alışverişlerim de oldu hatta almadan çıkışlarım da... anlık tatsızlıklar olabiliyor.
Öte yandan başlığı görünce pena da denenir mi artık yav diyordum ama onun da bir mantığını görmüş olduk... belki mağazadaki arkadaş mal ise ona da bu şekilde açıklamak gerekiyordur. Velhasıl çoğu mağazada hala pek çok mal çalışıyor bu hayatın bir gerçeği... sadece konuya iki taraflı empati göstermek gerekir, zaman içinde bunu öğrendim.
Mağazalar teşhir ve deneme amaçlı, firmalar az stokla çalıştığından mağazadaki malı da satış potansiyeli diye görüyor o yüzden çok korumacı oluyorlar. Mesela git USA'da bir zincir mağazaya istediğini dene ve alacam de çoğunlukla o teşhir, bırak yerine biz sana getirtelim filan diyorlar.
 
Siyasi bir giriş yapacağım. Yozlaşmanın ülkenin bu kadar her yerine yayılması beni acayip karamsarlaştırıyor. Kimse işini düzgün yapmıyor. Severek yapmıyor. Herkes mutsuz. Bazen kendimi gotham city polisi jim gordon gibi hissetmiyo değilim. Türkiye de bu durumda gotham city olma yolunda tabi. Yılmadan usanmadan bu yozlaşan insanlara karşı savaşımız taktiklerimiz var ve geliştiriyoruz. Anyway…
Avmdeki müzik mağazalarına gidilecekse pahalı bir giyim mağazasının irice bi poşetinden almakta fayda var. Ye kürküm ye. Şaşmaz. Surat özellikle burada gülmemek için eğitilmelidir. Somurtkan olur ve iyi günler demezseniz daha iyi davranılıyor. Deneyeceğiniz her şeyi alacakmış gibi davranırsanız denemek sıkıntı olmuyor. Eğer kirli sakal varsa top sakala çevirmekte de fayda oluyor. Ağzımızı kadıköy25yaş tayfanın ağzı şekilde düzeltmeli… Bir de şey var, denenecek gitarı inceliyoruz vitrinde olmayan bir rengini soruyoruz bilmem ne uzay moru falan. Sonra kilit açılıyor ve dilediğinizi deneyebiliyorsunuz. Daha alabilitesi yüksek muhtemel müşterilere nasıl dönüşülür anlattım. Bu taktikleri başarıyla uyguluyorum çoğu zaman. Bir keresinde (o zaman için 30-40bin olan) davul bile denemiştim. Ben gitarcıyım🤷🏻‍♂️
 
Piyasa o kadar berbat ki 3mm tek seçeneğim vardı şu köklü mağazada bu durumla karşılaşmak beni üzdü. Üstünde saçma sapan bir marka yazıyor 15 lira verdim. Tercihim big stubby 3mm ama yoktu...
konuyu dallandırmak istemiyorum ama gerçekten 3mm ile nasıl çalıyor insanlar hayret ediyorum, kesin iki günde bir tel patlatırdım. 1mm üzeri bile zor geliyor.
0,88 mi ne bir dunlop var bende gri hafif yumuşak bir plastikten, elim çok rahat ediyor diye benzerini bulunca 15 lira vermiştim. Çük kadar şey 15 lira :(

Bu arada müzik mağazalarına girip ürün denemek beni acayip kasıyor. Herhalde sürekli dükkana çömezler geliyor ki adamların modu "her şeyi biliyoruz oğlum siz dünkü bksunuz, almayacaksın zaten" kafası gibi. Allah'tan "eh ben buzuki çalıyorum yea gitarı unuttum" ayağı çekince kasıntı biraz azalıyor
Ama hakkını vermek İzmir Çankaya DoRe müzikte gidip bir iki gitar denemiştim. Belki gitarlar basit modellerden falan diyeydi (Epiphone Slash AFD Lespaul ve Yamaha Pasifica) ama çalışan gayet iyiydi, azıcık muhabbet falan da etmiştik. Belki dursam 1 saat çalardım :)
 
Sakal şekillendirip takım elbise giymeye gerek yok :) ... baktınız abuk sabuk birine denk geldiniz mağaza müdürü ile görüşmek istiyorum diye konuyu yükseltin, eğer sözüm meclisten dışarı siz kendiniz sığır değilseniz MM konuya el atıp işinizi görüyor çoğunlukla. Tabi almak veya en azından almak amaçlı denemek niyeti olanlarımız için... canım sıkıldı AVM'de gezerken 45 dk vakit öldürmek için gireyim de şurada iki tıngırdatayım diyen avare iseniz aynı ilgiyi (doğal olarak) beklemeyin kimseden :) .... ha tabi devamlı gittiğiniz yer ise zaten bu gerilime gerek yok kapıda görüp oo abi gel bak yeni gitar var filan diye onlar sohbete başlar zaten.
 
Bugüne kadar muhtelif Dore ve Zuhal müzik mağazalarında farklı fiyat skalalarına ait bir çok ekipman denedim.
Hiç birinde ona dokunma, bunu deneme gibi bir tavırla karşılaşmadım, aksine genelde çok anlayışlı yaklaşıyorlar.
Hele bir keresinde Tünel Dore'de PRS Custom denemiştim, bilenler bilir custom gitarları özel bir odada sergiliyorlar... nerdeyse 1 saat çaldım kimse de gelip hadi aga yeter alıyosan al demedi, Zuhal Uniq mağazasında aynı amfi için farklı günlerde 5 kere gittim ve sonunda almadan çıktım :) sağolsunlar hep yardımcı oldular.
Onları da anlamak lazım, gün içinde kimbilir kaç kişiyle uğraşıyorlar bu şekilde, gerçekten alıcı mısın yoksa öylesine mi deniyorsun bir yerden sonra anlıyorlar haliyle, biraz set çekmeye çalışmalarını anlıyorum.
 
ha tabi devamlı gittiğiniz yer ise zaten bu gerilime gerek yok kapıda görüp oo abi gel bak yeni gitar var filan diye onlar sohbete başlar zaten.
Kişiden kişiye değişir 🙂 "Yine mi sen?" dedirtenler de oluyor.

Onları da anlamak lazım, gün içinde kimbilir kaç kişiyle uğraşıyorlar bu şekilde, gerçekten alıcı mısın yoksa öylesine mi deniyorsun bir yerden sonra anlıyorlar haliyle, biraz set çekmeye çalışmalarını anlıyorum.
Ben o taraftayım mesela, merak edilen konular varsa tecrübelerim doğrultusunda yorum yapabilirim.

nerdeyse 1 saat çaldım
Bu mesela benim pek hoş karşıladığım bir şey değil. Tabi kimsenin başına dikilmiyoruz veya kovalamıyoruz ama bir ekipmanı denemek, kapasitesini ve size sağlayabileceği faydayı anlamak en fazla 15-20 dakika sürer. Fazlası artık eğlenceye dönüyo ve orası parasını verip lunapark gibi takılabileceğiniz bir yer değil.
Ha kararsız kalmışsındır, farklı ürünler denemek istersin, kıyas yaparsın vs. bunlar belli bir çerçevede normal karşılanır. Zaten oradaki çalışanlar da size ihtiyacınız doğrultusundaki alternatifleri sunarlar.
 
Bu mesela benim pek hoş karşıladığım bir şey değil. Tabi kimsenin başına dikilmiyoruz veya kovalamıyoruz ama bir ekipmanı denemek, kapasitesini ve size sağlayabileceği faydayı anlamak en fazla 15-20 dakika sürer. Fazlası artık eğlenceye dönüyo ve orası parasını verip lunapark gibi takılabileceğiniz bir yer değil.
Ha kararsız kalmışsındır, farklı ürünler denemek istersin, kıyas yaparsın vs. bunlar belli bir çerçevede normal karşılanır. Zaten oradaki çalışanlar da size ihtiyacınız doğrultusundaki alternatifleri sunarlar.
ben de abartı bir örnek olduğu için bunu paylaştım zaten. Bu güne kadar onlarca kez ekipman denemişimdir, içlerinden en uzun süre harcadıklarımdan biri buydu, onda da mağaza görevlileri gayet yardımcı oldular demek istedim.
 
özellikle dore ve zuhalde bir kaç arkadaşın raksıtar havaları zaten herkes tarafından biliniyor şahsen onlarla hiç muhattap olmuyorum.bir kaç kanki edindim oralarda o yüzden kafam rahat.
 
@-GG Pena alma olayını küçümsedim çünkü penasız çalmak gerçek profesyonellerin tercihidir. Forum ahalisi bilir ki akşam 4 gibi işten dönünce kendime bir konyak veyahut viski koyarım. Sarhoş olmak için değil günün yorgunluğunu atmak için. Sonra asistanım gelir forumun başına geçeriz. Önce alım satıma sonra havadislere bakarız. Devamında pena ile gitar çalmaya çalışan birisi varsa onlarla uğraşırım sonra yatsı namazımı kılar uyumasam bile 8 oldu mu yatağa girerim.
30 bin kadınla nasıl birlikte oldum gibi olmuş.

 
Geri
Üst