İBANEZ GRX20 İÇİN MANYETİK

Selamlar herkese ibanez grx20 elektro gitarım var ancak üzerinde birkaç değişiklik yapmak istiyorum manyetiklerini ve potanslarını değiştirmek istiyorum. Ancak alacağım manyetikler konusunda cok kararsızım ve bilgili insanlara danışmak istedim. Çalmak istediğim türler genel olarak metal(megadeth iron maiden black sabbath) grunge ve türkçe rock. Hem bridge hem de necki değiştirmek istiyorum neck manyetiğim calışmıyor zaten.
Bridge için söyle bir şey buldum gitarıma uyar mı bilemiyorum tavsiye öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
 
X2N çok yüksek çıkışlı bir manyetik. Uymasına uyar ancak mutlu etmeyebilir.

Daha orantılı bir upgrade için Ibanez'in prestige serilerinde kullandığı V8-V7 ya da Dimarzio/IBZ manyetikleri düşünebilirsiniz.

Aktif manyetikleri biliyormusunuz duydunuz mu bilmiyorum ama EMG firmasının 81-85 gibi, 81-60 gibi veya 81-89R gibi manyetikler düşünebilirsiniz.

NOT: Les Paul tipi gitarımda EMG 81-89R takılı. Neck manyetiği bölünüp single olarak da çalışabiliyor. Bir çok türe elverişli oluyor.
 
DiMarzio Tone Zone ve Air Norton takıp geçebilirsin, gayet geniş ton yelpazesi var.

Seymour Duncan sh4 ve sh2 çifti de çok yaygın bir ikili.

Şahsi olarak beğendiğim Seymour Duncan Black Winter serisini de önerebilirim.

Bunların dışında DiMarzio Super Distortion ile Paf 36 veya Pro da iş görür.

Bu arada bu saydıklarım epey versatil manyetikler, yani her ses çıkar. Örneğin tiz metal ses istersen Seymour Duncan sh16 çok iyidir fakat bunla blues çalmak zor olabilir.
 
Geri
Üst