Nux MG30 için çıkış birimi

Merhaba, prosesörden ses almada sorunlar yaşıyorum ve bir kaç sorum var sorularım şöyle

1-) nux mg30 ve squier affinity strat kullanıyorum. youtube videolarındaki ses kalitesi çok hoşuma gitti fakat aynı sesi alamıyorum. strat > nux mg30 > stagg 10ga (kalitesiz tipik 10 watt amfi) şeklinde kullanıyorum studio direct modu ile aux girişini de denedim amfi eq ayarlarını full flat yapıp direkt jack ile ses almayı da denedim ama ses kötü geliyor. referans monitör bu sorunu çözer mi? gitarım çok kaliteli olmasa da meksika stratlara göre de inanılmaz ötesi kötü olmadığını düşünüyorum yani sorunun gitar kaynaklı olmadığını düşünüyorum

2-) referans monitör çözüm ise kurzweil ks40-a almayı düşünüyorum. amacım sadece efektleri tonu doğru şekilde duyabilmek ve kendimce solo coverları ve demolar yapmak ks40-a bunun için uygun mudur?

3-) hiç bir output kullanmadan sadece gitar > prosesör > bilgisayar şeklinde studio one6 ile kayıt almayı denedim yine ses kalitesi aynı kötülük seviyesindeydi çıkış olarak bilgisayar hoparlörü kullanmadım çıkış ayarını da yine prosesörden seçtim ama kayıt alıp dinleyince yine izlediğim videodaki tonun çok kalitesiz halini dinledim bu direkt mix master ile mi alakalı outputta hiç bir şey olmadan direkt kaydetmemle mi alakalı?

cevaplarınız için çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın müzikle kalın 🤘

dipnot: üst yazının aynısını tecrübeli bir kaç kullanıcıya da mesaj atmıştım
 
Geri
Üst