Slash Cry Baby SW95 Wah Ses Problemi Çözümü

Uzun zamandır kullandığım sw95 pedalımdan dip gürültüsünden başka bir ses gelmemeye başladı. Önce adaptörüm (mxr iso brick mini) bozuldu sandım fakat hiç bir sıkıntısı olmadığını doğruladım. Daha sonra sw95 problemlerini araştrımaya başladım ve bu sorunun kronik olduğunu öğrendim.

Yabancı bir gitar sitesinde çözümü buldum ve belki başka birisi de faydalanır diye bizim sitemizde de bu konunun olmasını istedim.
Solved (ish) - Help diagnosing a poorly Dunlop SW95 wah pedal - FX Discussions on theFretBoard - Slash Cry Baby Wah Wah Pedal Repair

Hemen pedalımı söküp sitede okuduğum resistör problemini mi yaşıyorum diye baktım ve forumda yazılan problemi yaşadığımı, resistörün üzerine su damlatıp iki ucundan kısa devre yaptırınca sesin gelmesinden anladım ve elimde 10k lık direnç olmadığından direnç koymak yerine kısa bir kablo ile köprüleme yaparak sorunu çözdüm. 2 haftadır bu şekilde kullanıyorum. Bir problem yaşamadım ama başka bir problem çıkartır mı bilmiyorum. Sonuç olarak pedal çalışıyor :)

sw95 problem
iso brick problem
18v problem

kF6OjZq.jpeg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
 
Geri
Üst