Plugin için foot controller

Öncelikle merhaba, forumda bu tarz başlıklar sevilmiyor biliyorum ama sadece ayarlama yapan yabancı kanallar dışında bir bilgi bulamadım. Yakın zamanda ses kartına geçiş yapıcam reaper kullanıyorum plugin olarakta fortin nameless almayı planlıyorum ama benim için özellikle wah ve whammy çok önemli tabi ayarladığım tonlar arasında geçiş yapmakta istiyorum gördüğüm kadarıyla pluginlerde midi kontrol ayarları genelde var ama foot controllerların bazıları sadece kendi amfi markasının belirli modellerinde çalıştığı için ne alıcam bilmiyorum (gafc ve fs6 nın sadece katanada çalışması gibi) çok yüksek bir bütcem yok en fazla 4-5k düşünebilirim ne önerebilirsiniz?
 
Bahsettiğiniz durum elbette midi pedallarıyla yapılabilir. Bende de Midi kontroller olmasına karşın daha basit bir çözüm kullanıyorum. Bu durum belki işinize yarayabilir.

Reaperda tum tracklere kullanacağım tonları yazıyorum. Örnekse;
Track 1>Clean
Track1>Clean Chorus
Track3>Cruch vs...
9 track bu şekilde tonlarımı yazdım. Hepsinin Record, Mute ve Monitor butonları açık.
Menulerden Action/ Action list gelip "Track:Toogle mute for track 1" bu sekmenin kısayoluna klavyedeki numlock tuşlarımdan "1" i atadım. Sırasıyla her track 2,3,4 gibi tuşlar atadım. Projeyi kaydettim.
Kullanırken numlocktaki sayıları kullanarak midi pedal gibi daha efektif olarak preset gibi kullanabiliyorum.
Tum kanallarım mute. 3'e bastığımda crunh tonum geliyor. Hızlıca 3 ardından 5 e bastığımda, 3 tekrar mute oluyor 5 solo tonum geliyor gibi..

Bu arada line6 ürününde 5 yada 7 pinli midi gidiş çıkışı var mı bakın. Olmadığını zannediyorum yanlış olmasın. Başka bir iletişim arabirimi olması lazım, ses kartındaki 5 pinli midi kabloya dünüştürülebiliyor mu bilmiyorum açıkçası.
 
Fortin nameless yerine öncesinde Neural amp modeleri bir deneyin. Ücretsizdir. Bolca amfi profılleri mevcutve giderekte çoğalıyor. Nette kurulum videoları var forumda da bahsi geçmişti diye hatırlıyorum. Archetype Gojira kullanıyordum neural amp modelerin dinamikleri daha iyi geldiğini düşünüyorum.
 
Geri
Üst