Amfi seçme konusunda yardım

Selam dostlar, 6-7 aydır akustik, 1.5 aydır da elektro gitar çalıyorum, maalesef daha amfim yok o yüzden jak küçültücü yardımıyla bilgisayarda AmpliTube 5 ile çalıyordum.

Şimdi amfi konusunda geri dönersek;

- Genellikle evde (Çoğunlukla kulaklıksız) nadiren olsa da dışarıda arkaşlarımla çalacağım (Açık alanda ama yakın duracaklarından sorun olmaz herhalde)

- Pedal almak istemediğimden kendi içinde bolca efekt bulundurmasını istiyorum

- %55-65 clean çalıyorum diyebilirim, kalanı da büyük oranda distortion sonra OD. Yani metal çaldığımda amfiden çok aman aman bi sesler beklemiyorum o yüzden ahım şahım olmasına gerek yok, yeter ki kulağa makul seviyede hoş gelsin.

- Telefonda uygulama desteği olmasını tercih ederim ama yoksa ve amfi onun dışında güzelse sorun yok.

- Açıkçası canım ekonomizin durumundan dolayı 2. el almayı düşünüyorum ve bütçem muhtemelen 4000-5000 tl olacak (Amfi iyiyse 6000 tl'ye zorlamaya çalışabilirim)

Şu an aklımda Blackstar ID core ve Nux Mighty serileri var. Bu arada lütfen Boss Katana MK2'yi yazmayın, Mini olabilir ama MK2 hem benim için fazla gibi geliyor hem de fiyatı da fazla. Yukarıdaki serilerden bi amfiye sahip olan arkadaşlar deneyimlerini de yazabilirse çok memnun olurum. Teşekkür eder ve sağlıcakla kalmanızı dilerim.
 
ayrıca satıyorum diye değil... yorumlarımı gör diye;

 
Fender Champion 20 veya 40. Üzerinde british, tweed, blackface vb amfi modellemeleri; reverb, delay, tremelo vb efektler, gain, treble-bass gibi ayarlar var. Çok memnun kalmıştım. Özellikle clean tonlarda zaten Fender tartışılmaz.
 
Geri
Üst