niflheim demiş ki:
Selamlar...Ibanez rg prestige gitarım var.Sapta air norton köprüde evo takılı.Bir süredir single manyetik arıyordum kendime.Sonunda dimarzio hs2 yada hs3 ü denemeye kadar verdim coil-tap özelliğinide merak ettiğimden.Bir adet dimarzio push-pull potans satın aldım.Ama bunlarla ilgili birkaç sorum var.İlk olarak orta pozisyon için hangisini tavsiye edersiniz hs2 mi hs3 mü? Aralarındaki farkı pek anlayamadım.
niflheim merhaba. Sorularına yazdığın sırayla değil de, gitarını modifiye ederken izlemen gerektiğini düşündüğüm sırayla cevap vereceğim
İlk olarak evet push-pull potansını ton potansı olarak da kullanabilirsin. Yalnız ton potanslarıyla volume potanslarının arasında ufak bir farklılık var. Onun için alırken push-pull bir ton potansı alman lazım. Aslında volume potansını da ton potansı olarak kullanabilirsin ama aradaki farkı öğrenip seçimini bilinçli yapmanı tavsiye ederim
Push-pull potansları ve ortadaki manyetiği nasıl kullanacağına gelince. Senin elinde h-s-h manyetik dizilimli oldukça çok yönlü olabilecek bir gitar var ben senin yerinde olsam şöyle yapardım.
Ibanez'in 2 humbuckerlı gitarlarında kullandığı 5 yollu switchlerde, 2. ve 4. pozisyonlarda humbuckerların her birinin birer coil'i kullanılarak 2 single coil'den ses alıyorsun. Şema burada:
http://www.guitarelectronics.com/product/WDUHH5L1102
Bence sen manyetiklerini yukarıdaki gibi bağlamalısın, sadece switch'in 3. pozisyonunda 2 humbuckerı beraber çalıştırmak yerine yalnızca ortadaki single'ı çalıştıracaksın

Ayrıca hem volume hem ton potansını push-pull yaparak her 2 humbucker'ı da tek 1 single coil olarak kullanma imkanın olacak
Yani her 3 pozisyonda da single kullanabilieceksin, ayrıca 2 humbucker'ın ve 2-4. pozisyonlarda 2 single coil kombinasyonun olacak. Bu gitarını fazlasıyla versatil yapacaktır..
Ortadaki manyetik seçimine gelince, seçtiğin humbuckerlara göre ortadaki manyetiği değiştirmen gerekebilir. Çünkü push-pull potansıyla humbuckerları single olarak kullandığında, ortadaki single'ın çıkış seviyesinin ve tonunun onlarla uyumlu olmasını bekleyeceksin. Hs2 ve Hs3 arasında bildiğim kadarıyla sadece EQ farkı var. Yani birisi daha bas birisi daha tiz gibi. Ama tam olarak farkları ne onu bilmiyorum..
Ben senin yerinde olsam bir single üzerinde karar verir gitarımı bir ustaya götürür bahsettiğim modifikasyonları yaptırırdım

Sonrasında zaten eğer yeteri kadar memnun olmazsan ne gibi değişiklikler yapacağınla ilgili daha fazla fikrin olur..
Ayrıca kendin manyetik takma işini yapmaya karar verirsen ve başka bir kombinasyon kullanmak istersen yukarıdaki sitede her türlü şema mevcut, ordan istediğin şemayı bulabilirsin, kolay gelsin