yamaha hs8 stüdyo referans monitörü önerisi

merhabalar efenim, evde home stüdyoda mix mastering yapmak için yamaha hs8 stüdyo referans monitörü sizce nasıldır? m audio 192/4 ses kartı kullanıyorum. cevaplarsanız çok sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Tavan yüksekliğiniz oldukça düşük. Tavan yüksekliğinin 2,5m'nin altında olması sıkıntılı oluyor. Bu durumda Hs8 sizin için hiç mantıklı değil. Odanıza çok büyük gelir. Dolayısıyla en fazla 6,5-7 inch monitör bakın derim.
birde oturduğum yer çok gürültülü, karayolundaki sesler hep kayıtlara giriyor, o yüzden taşınmayı düşünüyorum. yeni odayı seçerken dediklerinize dikkat ederim.
 
Çift Tannoy Gold 7 var bende,araştırırken Yamaha da incelemelerim arasındaydı.

Özellikleri ve ses kalitesi hoşuma gitmişti.Bu bütçenin en iyilerinden bana göre,bir tık yükseltebilirsen kesinlikle Tannoy Gold 7 öneririm.
 
birde çok merak ettiğim için soruyorum malum anlamadığım bir konu ses monitörlerinin yanında hs8s gibi subwoofer olması şart mı yoksa subwoofer olmadan kullanıblabilir mi? birde bazı ses monitörleri niye tek tek satılıyorda çift olarak satılmıyorlar?
 
çoğu monitor çift satılır ya da tek satılandan 2 tane al ne farkeder ... gitar amfileri zaten mono olduğundan prosesör ile çalarken insanlar önce tek alıyor fiyatından dolayı, sonra kayıt kuyut işi olacaksa ya da stereo efektlerin de hakkını vereyim diye ikinciyi ekliyorlar genelde
 
birde çok merak ettiğim için soruyorum malum anlamadığım bir konu ses monitörlerinin yanında hs8s gibi subwoofer olması şart mı yoksa subwoofer olmadan kullanıblabilir mi? birde bazı ses monitörleri niye tek tek satılıyorda çift olarak satılmıyorlar?
Bilindiği gibi ; sub'lar 20-25 Hz'e kadar inebilecek şekilde tasarlanırlar. Eğer main monitörünüz bu değerlere kadar inemiyorsa ; gerektiğinde ilave olarak sub kullanımı söz konusu olabilir. Ancak stereo mikste sub kullanımı doğru duyum açısından iki yüzü keskin bıçak gibidir. Odanın akustiğinin buna uygun olarak çok iyi düzenlenmiş ve çalışıyor olması gerekir. Bu da oldukça güçtür. Yani sonuç olarak ; fayda / maliyet açısından bakıldığında , insanlar çoğunlukla sub kullanımından kaçınmak durumunda kalabilmektedirler. Zaten artık günümüzde ; özellikle üç yollu aktif stüdyo monitörlerinde bazı markaların sub kullanımına gerek bırakmayacak şekilde ( 6,5-7 inch woofer 'la bile ) 30-35 Hz'e kadar inebildiklerini görebiliyoruz. Bu durumun istisnası ise ; Dolby Atmos miks ve mastering sürecidir. Dolby Atmos sistemde sub kullanımı zorunludur.

Hoparlörün çift olarak satılması ; özellikle high-end dünyasında görülen ( bu arada high-end olmayıp da çift olarak satılan marka ve modeller de mevcuttur ) ve bir anlam ifade eden olgudur. Mesela - bildiğim örnek olması nedeniyle - PMC hiç bir zaman tek satılmaz. Bu durumun en önemli nedeni ; hoparlörlerin üretimden belirli bir periyotta match pair olarak çıkması amacıdır. Çünkü doğru duyumda ; match olma şartı temel koşullardan birisidir. Sırf bu yaklaşım gereği ; örneğin bir çift hoparlörünüzden birisinin diyelim ki tweeter'ı arızalandığında , her iki hoparlörün tweeter'ının da yeni bir çift eşlenik tweeter ile yenilenmesi gerekir.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst