Amaranth klavye temizliği

Amaranth klavye bakımını ve temizliğini evde en kolay ne şekilde yapabilirim acaba?
Limon yağı kullanabilirsin. Elimdeki fazladan olan Dunlop yağı satıyorum piyasanın oldukça altına.


 
Eğer klavyede herhangi bir cila yoksa düzenli olarak NSF Onaylı (Gıda kullanımına uygun yüksek kaliteli yağlar) mineral yağlardan kullanabilirsin, bunun dışında gitar klavyesi için üretilen hemen hemen her mineral yağı kullanabilirsin. Dunlop ve diğer markaların benzer ürünleri var. Dikkat etmen gereken nokta bu yağlar dışında herhangi bir şey kullanmamak. Aktardan aldığımız limon yağı ile gitar için satılan limon yağı çok farklı şeyler... Eğer gitarının klavyesinde bir cila varsa çok yüksek ihtimalle bu ürünlerin bir işe yaramaz, şöyle güzelce temizlemen yeterli olacaktır cilalı klavyeyi.
 
Bu forumlar aracılığı ile tanıdığım ve Jackson gitar konusunda tecrübesine ve bilgisine sonuna kadar inanıp güvendiğim bir abime aynı suali sordum.
Aldığım yanıt ise;

Çin üretimi olanlardan ise bakımı hakkında çok fikrim yok ilgilenmedim. Ama bu tip ağaçlar daha açık renk oluyor. Nemli bezle temizle limon yağı sür geç.

Ayrıyetten de yaptığım araştırmalar neticesinde. Amaranth denen ağacın aşırı ucuz olmasından dolayı tercih edildiğini ve bu ağacın gül ve abanoza göre ciddi anlamda açık ve soluk renkte olduğunu tespit ettim.

Kısaca elindeki gitarda kullanılan ağaç piyasada enstrüman yapımında kullanılan en ucuz ahşaplardan biri.

Bende bu abimin tavsiyesi üzerine nemli bezle siliyorum ardından limon yağını uyguluyorum. Kurumasını bekliyorum. İyice kuruduktan sonra şoooook ne yapıyorum ? Tik yağı uyguluyorum. Evet tik yağı. Deneyin arada ki farkı göreceksiniz.
 
Geri
Üst