Cyber Justice (Trip-Hop, Metal, Rap) - Tüm Platformlarda Yayında!

Farklı türleri birbirine karıştırmayı seven biri olarak Mart ayından beri üzerinde çalıştığım parçayı, biraz da tırsarak sizinle paylaşıyorum. Parça Massive Attack - Dissolved Girl gibi yavaş başlıyor, ilerledikçe Rage Against The Machine stili bir metal-rap'e dönüşüyor.

İyi bir rock ve metal dinleyicisi değilim; ancak bu türler üzerinde çalışmak büyük keyif veriyor bana. Yanlış, noksan, şöyle olsa daha iyi olurdu gibi yorumlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.

Browser Yerine Uygulamada Açmak için Tıklayın



Gazi Mustafa Kemâl Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet'imizin 100. yılını, Cumhuriyet Bayramı'mızı kutlar, herkese iyi hafta sonları dilerim.

Teknik Ayrıntılar:
* Aranjede 4 farklı elektro gitar tonu (iki sağa iki sola), 3 farklı bas gitar (riff'e destek için ayrı, aykırı melodi için ayrı) tonu kullanıldı.
* Akustik davul ve sentetik davul geçişleri var. Daha önce böyle bir örnek duymadım ilk kez denemek istedim.
* Gitar solo kısmına Yan Flüt eşlik ediyor. Önceleri Theremin vardı sadece, theremin halen var, flüt daha baskın sadece :)
* Fondaki pad akorlar Dave Smith Prophet 08 analog synh ve u-He Zebra ile yapıldı. Pluck tonlar ise Serum ve u-He Zebra ile yapıldı.
* Parçanın farklı aşamalarında farklı vokal stilleri yer aldığı için her tarzın back ve lead vokallerinin her biri ayrı kanal grupları olarak kaydedildi. Her biri önce kendi BUS kanallarına, o BUS'lar da tek bir vokal BUS kanalına yönlendirilip orada mikslendi.
* Vokal BUS'ın genel efekti Tape Delay ve Plate Reverb
* Snare'in (Trampetin) reverb kanalı ayrı ve sönümlenme süresi diğer her şeyden daha uzun.
* Yankısı çok uzayan ne varsa her birine yavaş kapanan Gate'ler konuldu.
* Toplamda 94 kanallık parça oldu.
* Mix %100 Studio One'da plugin'lerle yapıldı.
* Mastering ise SSL Fusion, 12AU7 lambalı SPL Tube Vitalizer ve Burr Brown opamp modifiyeli Warm Audio BUS COMP üçlüsünden geçirilip DAW'a geri getirilip FabFilter Pro L-2 ile limitlenerek yapıldı.
* Master çıktısı -1dbTP -10 LUFS
 
Son düzenleme:
Geri
Üst