Elektro gitar seçimi - RG421

Merhabalar. Yakın zamanda elektro gitara başlıyorum ve gitar seçiminde çok zorlanıyorum. Ufak çaplı araştırma yaptım fakat RG421 hakkında detaylı bilgi sahibi olamadım.Diğer modellerin aksine bu gitar için türkçe kaynak oldukça az.Daha önce kullanan, bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Gitarın güncel fiyatı 14.700 TL. Almaya değer mi? Alternatif önerilerinize açığım (Max. 15k)(Sabit köprü).

Şu an dinlediğimde hem yumuşak hem sert tonlarda hoşuma gidiyor. Manyetikleri iyi midir? İleride beni tatmin eder mi?

Detaylı cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
 
Ibanez RG421 tam bir fiyat performans gitarıdır. Yurtdışı incelemeleri de çok okudum, izledim kullanıcı yorumları hep memnun. Ayrıca çok güzel renklere - finişlere sahip. O fiyat aralığında alınabilecek en iyi gitarlardan biri.
Eğer HSS arıyorsanız Squier de bakabilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Arkadaşlar bu gitarı alıcam sanırım ama hala aklımda bi şüphe var cevaplarsanız sevinirim. Bu gitarın türkçe incelemesini bulamadım ve diğer gitarlar kadar yaygın olarak konuşulmamış. Bu gitar gerçekten fiyatına göre iyiyse konuşulur ve inceleme yapılmaz mıydı? Aklımı kurcalıyor..
 
İbanez'in ucuz elektro gitarlarından, söylenecek pek bir şey yok. Gayet yeterli olur senin için. Sapı ince, çalımı rahat. Bence bu gitarların özelliği İbanez'in belli bir üretim standartının olması.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Sıfır fiyatı bütçemi aşıyor ve maalesef Antalya içi 2.el ilanlarda yok. Teşekkür ediyorum yine de önerin için denk gelirse değerlendiricem.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Arkadaşlar RG421'in telleri çok mu yüksek. Bugün yabancı forumlarda araştırma yaparken bunu söyleyen 4 kişiye rastladım. Tellerin yüksek olması çalımı zorlaştırır mı?
 
İbanez'in endonezya gitarlarını cort üretiyor, genel olarak her parça o işi yapmaya yeterli fazlası yok. Üst eşikleri çoğunlukla sıkıntı çıkarıyor bir süre sonra akort tutmuyor bendeki rga'da da durum böyleydi ileride değiştirmekte fayda var.
Malzeme kalitesi olarak sektörde fiyatına göre daha iyi gitarlar var ama Türkiyede seçenekler kısıtlı...
Yine de f/p ibanez gitarlar ergonomik açıdan baya başarılı.Gövde ve sap ağırlıkları güzel gitar üstünüzde dengeli duruyor. Sapı ince ve klavyesi diğer markalara göre nispeten daha düz.
Manyetiklerden çok bir şey beklememek lazım ama dijital bir setup içerinde sırıtmaz.
Eskiden olsa bulabildiğin en ucuz şeyi al biraz işin içine gir para biriktir sonra oturmaya başlayan zevk ve isteklerine göre daha üst seviye bir gitar al derdim ama artık para birikmiyor durduğu yerde eriyor.
 
Tavsiyeniz nedir, başka modellere yönelmeli miyim? Önerini bekliyorum, detaylı cevabın için çok teşekkür ederim.

edit: Yazmayı unuttum. Şu an Blackstar id core 10 v3 amfi kullanarak çalıcam.
 
Tavsiyeniz nedir, başka modellere yönelmeli miyim? Önerini bekliyorum, detaylı cevabın için çok teşekkür ederim.

edit: Yazmayı unuttum. Şu an Blackstar id core 10 v3 amfi kullanarak çalıcam.
Bence beğendiysen al. Yanında bilen olmayınca 2.el riskli. Önemli olan şey bu hobiden zevk alıp kendini geliştirmek beğendiğin bir gitarın olması seni daha çok motive eder.
 
Arkadaşlar RG421'in telleri çok mu yüksek. Bugün yabancı forumlarda araştırma yaparken bunu söyleyen 4 kişiye rastladım. Tellerin yüksek olması çalımı zorlaştırır mı?
Tellerin yüksek olması çalımı zorlaştırır fakat elektro gitarlarda o ayarlanabiliyor. Gitarın yanında genelde 2 adet allen anahtarı gelir, onlarla yükselik ayarı yapılabilir. Klasik ve akustik gitarlar gibi tel yüksekliği aldığın zamanki gibi kalmaz yani değiştirilebilen bir şey.

Ibanez RG421 ile ilgili olarak fiyatına göre neck thro olması iyi özelliği, sapı ince çalımı hızlı/rahat olur. Ibanezin başlangıç serilerinin 1 tık üstü gitarlarıdır. Güncelleme platformu olarak geçer, yani bu gitarı alıp zaman geçtikçe manyetik (seymour duncan veya dimarzio'ya) ve perdelerini (paslanmaz çeliğe) yükseltebilirsin. Bir de genelde Ibanez marka olarak başlangıç gitarı olabilecek bir markadır, belli bir kalite seviyesini tuttururlar.

Fiyat performans odaklı kalite arıyorsan Schecter'lar bu sıralar iyidir. Bir arkadaşım Schecter markasını keşfedince bütün gitarlarını satarak Schecter modellere (Reaper, Banshee Elite, Hellraiser serileri) geçti, gayet sağlam gitarlar ve kullanıcısını mutlu ediyor. Kendim Banshee Elite 6 denemiş biri olarak oldukça memnun kaldım, hard rock, metal tarzları için şiddetle tavsiye ederim cidden güzel gitar.
 
Son düzenleme:
20231221_165540.jpg
20231221_165550.jpg
 
Geri
Üst