Elektro gitar nasıl daha iyi çalarım?

yaklaşık 1.5 yıldır elektro gitar çalıyorum daha önce de hiç elime gitar almadım küçük bi şehirde yaşadığım için ne müzik mağazası ne de elektro gitar hocası var, hoca vs. gitmeden sadece tablardan bakarak sevdiğim şarkıları çalıyorum fakat bi yerde tıkanmaya başladım hızlı çalınması gereken yerleri çalamıyorum klavyede sorun yaşamıyorum fakat sağ elim tele vurarken senkronize olmuyor nasıl daha iyi gitar çalabilirim ?
 
İnternette çok kaynak var ama bir sistematiklik içeren online kaynağa başvurabilirsiniz. Eğer özel ders imkanı yoksa. Udemy gibi mesela. Bu online kurslarda hem teori öğrenme hem de sistemli bir egzersiz yapma şansınız oluyor. Tikanmanızın en büyük sebebi zaten tab ile çalmak. Belli ölçüde tatmin sağlar ama müziği anlamak, doğaçlama yapmak vs. için asla yeterli değildir. Hizlanmayı da engeller, çünkü hızlanma metronom yardımıyla adım adım BPM artırarak olur en etkili. Yani gene pratik. Dediğim gibi doğru ve etkili bir online kurs programı ile halledebilirsiniz. Kendi başınıza bir yerden sonra tıkanmalar oluyor maalesef.
 
Küçük bir bütçe ile Udemy'den güzel kurslar alabilirsin. Deniz Sayman , Selim Işık , Mesut Uğurel. Her biri güzel teknikler ve akışa sahip . İndirimli günlerde 150-200 TL gibi bir para ödeyip ömür boyu kullanılabilir kaynaklar. Hızlanma konusunda acele etme sabır her işin ilacı..
 
Geri
Üst