Floydrose sorunu.

P

Painir

Selamlar,

Dün gitarımdaki telleri söktüm yeni teller alıp takmak amacıyla ancak hepsini söktüğüm zaman floydrose sistemindeki köprünün yerinden çıkar gibi aşağı doğru eğildiğini gördüm. Merak ettiğim şu; yeni telleri takınca floydrose köprüsü tekrar eski halini alırmı bir problem çıkarmı yoksa vidalarıyla falan eski halinemi getirmek gerekiyor? Açıkcası floydrose hakkında çok bir bilgim yok bazı makaleler okudum ama çok yardımcı olmadı. Herhangi bir bileniniz varsa yardım ederse sevinirim.

Saygılar.

Ayrıca resimleride ekledim yardımcı olması amacıyla:

Bu elimle kaldırıp tremolo kolunuda kaldırdığım zamanki normal hali:
image095.jpg


Buda bahsettiğim çıkmış gibi olan aşağı doğru duran hali:
image101i.jpg
 
telleri takıp gerdiğinde tekrar eskisi gibi olur.arkadaki yaylarla gitarın telleri birbirini dengeler sen telleri çıkardığında normal olarak floyd arkaya yaslanır.normal bişey..
 
O tremolo bozulmuş, kırmışsın, telleri çıkartmıcaktın bir anda!!! :p

Yukarıdaki post doğru, bir sorun yok. Sadece tekrar telleri takarken aynı kalınlıkta setinden takman gerek. mesela 9 numara takım telden 10 a geçersen teller çok çeker ve tremolo öne doğru gelir. Bunu da gitarın tremolo altındaki vidalarını sıkarak dengelersin.
 
tremolo dediğin denge olayıdır,bunu aklında tutarak istediğini yapabilirsin,Berkay abinin floyd-rose hakkında herşey isimli başlığında hemen hemen bütün sorularına cevap bulacaksın,kolay gelsin ;)
 
Geri
Üst