Üzerine Doğaçlamak Için Ritm Tutan Alet - Line 6 Jm4 Looper

Aradığımı buldum. Belki benzer şeyi arayanlar olur diye yazıyorum.
line 6 JM4 Looper
line6%20JM4%20a.jpeg

line6%20JM4%20b.jpeg


http://www.youtube.com/watch?v=NamVjfnSPYo

Bir kaç haftadır kullanıyorum.
Aletin 3 güzel özelliği var. Birincisi içindeki davul ve şarkılar. Songs kısmında her tarza uygun çok sayıda şarkı var. Burda hangi key notada çalmak istediğinizi seçebiliyorsunuz. İstediğiniz gibi üzerine çalıyorsunuz. Drum kısmında ise sadece davulla atılmış ritmler var. Yine bunun üzerine istediğiniz gibi çalabilirsiniz.
İkinci özelliği ister bu song ve drumlarla beraber ister yalnızca gitarınızla hatta isterseniz mikrofonunuzla ve hatta isterseniz de ipod gibi mp3 aletlerinizle loop yapabilirsiniz. Dah sonra üstüne tekrar çalabilirsiniz. Loop sürersi de çok uzun.
Üçüncü özelliği ise bu alet aslında bir amfi. Spider jam diye satılan amfinin sadece beyni diyebiliriz. Ben bunu amfi ile beraber kullanıyorum. Eğer ayrıyetten amfi istemiyorsanız az daha verip spider jam alın. Ben de zaten iyi bir amfi olfuğundan ben sadece bunu aldım. Tonlar çok güzel. Kullanımı çok pratik.
Alette ayrıca çok iyi bir tuner da var.

-------------------------------------------------------
----------------------İlk mesajım-------------------
-------------------------------------------------------
Kullanımı pratik davul makinası gibi yada değişik backing trackları olan birşey arıyorum.

Aslında tam aradığım şey Fender'in GDEC amfilerinde var. Farklı davul ve bas ritimleri var, temposunu ayarlayıp üzerine gitarla doğaçlama bişeyler çalınabiliyor. İstediğim boyle birşey ama amfi olarak istemiyorum.

Varmı bildiğiniz bu tarz bir alet kendimizi geliştirebilmek için?

Ayrıca mesela Loop özelliği olan ya da aux in girişi olursa daha iyi olur. Belki gözümden kaçan bu tarz bir prosesor yada herhangi bir alet vardır. Teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Boss Micro BR aradığım şeye benziyor sanki. Yazılan hepsini araştırıcam iyice.

Ayrıca alternatif bişeyler bulabilirsem yazarım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Teşekkürler. Boss Dr-3 daha ekonomik ve pratik geldi.
Sende daha gelişmiş bir Dr var ama belki sorumu yine de bilirsin.

Şimdi bu aletle gelen ritmlerin hangi keyde çalındıgını nerden biliyoruz? Yada presetlerdeki keyi değiştirebiliyormuyuz? GDEC de oyle bir olay vardı. Aynı ritmi farklı notalarda çaldırabiliyorduk. Bu tarz bişey varmıdır?

Bunun dışında çok hoşuma gitti. Bol bol ritmler var. Ayrıca intro tarzı değişik kısımları var. Fiyatda iyi...

Ayrıca TASCAM MP GT1 diye bir alet buldum. Mp3 halindeki şarkıları başarılı bir şekilde yavaşlatıp kulaktan çıkarmanıza ya da şarkıların zor kısımlarını çalmaya fln yardımcı olabilcek güzel bir alet. İlgilenen olur belki.
 
Key ekranda yazıyordu dr-880'de ve değiştirebiliyorsun.

Pratikliğe gelince dr-880'i cep telefonu kullanan herkes kullanabilir.Acaip ergonomik ve anlaşılır bir menüsü var.

Tabi sesler de harika 144 tane davul enstrumanı var hepside farklı tarzlarda,çok gerçekçi sesler.Dr-3 nasıl bilemiyorum bi gidip bakman gerekir.
 
bu aletlere para vermeye cidden gerek var mı arkadaşlar evde pc başında değil miyiz hepimiz fl studio geliyor benim aklıma en basitinden 2dk da ritim ayarlanıyor üzerine çalınacak bassları da istediğin gibi yazabiliyorsun bu aletlerin artılarını biraz daha aktarabilirmisiniz? jam olayıysa zaten her anfide giriş var mp3lere eşlik etmek için...bana feci gereksiz geliyor anlamadığım içindir heralde...
 
Bu gitarı pedalı almayıp efekleri bilgisayardan almaya çalışıp, pedala falan ne gerek var demek gibi olmuş. Fotoğraf çeken cep telefonu varken fotoğraf makinesine ne gerek var demek gibi... Bu şekilde örnekler arttırılabilir.
 
Bu tarz cihazların artıları on/off düğmesine basarsın,bağlantılarını yapar, açarsın ve kullanmaya başlarsın , sahne müzisyeni isen bir loop cihazını,yada rythm station tarzı aletleri PA sisteme girip rahatça "one man band" şeklinde takılabilirsin.

Ama bir laptop veya desktop pc yi taşımak, program bulmak yüklemek açılmasını beklemek yanında iyi bir ses kartı bulundurmak.

Birde bu açıdan bakarsanız,feci halde gerekli olabildiğinide düşünebilirsiniz.

Y.
 
Yakın zamanda(1-2 ay oldu) BOSS RC-3 aldım. Cihazı baya bir kurcaladım, 99 adet hafıza alanı var. bu 99 adet alanda sonsuz sayıda katman üstüne katman koyarak loop kaydedebiliyorsunuz, hafıza alanlarından 10 tanesinde davul ritimleri var. toplamda 3 saatlik loop kaydedebiliyor. mikrofon gitar mp3 girişleri var. Cihazda yapılan kayıtları mp3 olarak bilgisayara da atabiliyorsun filan. Ben sevdim cihazı, loop pedalı arayanlara da fikir olsun diye paylaşayım dedim. Tek gıcık kaptığım şey Memory alanları arasında geçiş yapmak için footswitch bağlama özelliği var(footswitch olmadan da memory değiştiriliyor) ama footswitch her zaman olduğu gibi ayrıca satılıyor...BOSS'un ürünlerinde tek gıcık olduğum olay bu footswitch :D pedala 650 kaat bayıldım, bi de footswitche para vermek zor geliyor. Cimri miyim neyim bilemedim...
 
Footswitch olmadan RC3 biraz eksik kalıyor.

Footswitch'i kendiniz yapabilir veya yaptırabilirsiniz (kendiniz yapacaksanız doğru tipte switch almaya dikkat edin- basılınca açılan tipte switch gerekiyor sanıyorum).
 
Son düzenleme:
Merhabalar, yeni başlık açmamak için buraya sorayım dedim, akustik gitar+amfi ile canlı müzik yaparken yine amfiye bağlayıp sesini amfiden alabilecegim bir ritim pedali ya da aleti var mı? Çok ucuk fiyatları olmayan ama akustik gitar amfisi ile doğal ritim sesleri alabileceğim bir şey arıyorum.
 
Geri
Üst