Ritim Gitarist İçin Öneriler

Yaklaşık 1 yıldır elektro çalıyorum.Ancak bir grupla çalışma fırsatını daha yeni elde edebildim.Elektro çalmaya başladığım zamanlarda keyfi takıldığım için armoni bilgim kısıtlı,bir aydır armoni üzerine çalışıyorum.Ritim gitarist için öneri egzersiz ve benzeri şeyler söyleyerek yardımcı olursanız sevinirim.
 
İlle de ritm gitar diye ayıracaksanız sağ el egzersizlerinin üzerine gideceksiniz. Hocamın dediği gibi sürekli metronom ile çalışın. Basit gibi görünse de yüksek bpmli şarkılar süreklilik olarak zorlayabiliyor. Bilek ve kol kuvvetini iyi ayarlamanız lazım. Üç beş şarkıdan sonra sağ elde zorlanma olur doğru çalışılmazsa. Sol el için ise mutlaka mute tekniklerini doğru çalışmanız lazım. Bu konuda YouTube'da yerel kaynak olarak Anıl Yazar'ı önerebilirim, kendisi özellikle ritm çalma konusunda detaylı videolar atıyor.
 
Dinlemeyi sevmeseniz de değişik tarzlarda çalmaya bakın, metal, hardrock, grunge, punk vs yanında funk, blues, ska hatta djent vs gibi tarzların popüler rifflerini - parçalarını öğrenin. Zamanlama ve susturma konusunda faydası olur. Yukarıda bahsedildiği gibi kondüsyon zaten ayrı bir olay. Çeşitlemenin hiç ummadığınız yerlerde yararını görebilirsiniz.
 
Geri
Üst