yeni tel sonrası cızırtı

Merhabalar yeni tel taktırdım ancak baya bi cızırtı var mı ve la telinde re telinde de bir kaç perdede var nasıl çözebilirim evde ? Alt tellerde bı sorun yok.Genellikle forumda yükseklik ayarından dolayı demişsiniz sizce sap ayarı falan yapmama gerek varmı şimdi ytde video izleyip yapicam.
 

Dosyalar

  • 20240210_171316.mp4
    1.4 MB
Son düzenleme:
önceden cız bız yapmıyordu ise ve 10 numaradan 9 a düştüyseniz klavye konveks olmuştur. sapı kontrol edin. düze çok yakın konkav olması gerek. truss rodu saat yönünde çevirirseniz konveks, saat yönünün tersi yönde çevirirseniz konkav olur ve tek seferde 45 dereceden fazla çevirmeyin. çevirdikten sonra birkaç saat sapın cevap vermesini bekleyin ve cız bız yapıyor mu kontrol edin. (1 gün beklemeniz tavsiyem).

sapın doğru ayarda olduğunu düşünüyorsanız kalın mi tarafını köprüden kaldırın. saat yönünde çevirirseniz teller alçalır. saat yönü tersine çevirirseniz yükselir. 12. perdeden sonra cız bız yok ise köprü ile oynamayın. sap ayarınız bozuk. truss rod 12 perdeye kadar etki eder. 12. perdeden sonra cız bız var ise zaten köprüyü kaldırmanız gerek.
 
Geri
Üst