Thomandan Akustik Gitar Önerisi

Arkadaşlar merhaba , 3 ay önce Thomandan Elektro Gitar aldım şimdi de akustik gitar almak istiyorum . Önerisi olan var mı ?? Harley Akustikler nasıl kullananlar var mı ?
 
Bütün gitarlara işleyen özellikler akustik gitarlarda da yine önemli, sapın ince olması, tiz perdelere erişim (ce model olması), tel yüksekliğinin düşük olması çalımı kolay hale getirir. Akustik gitarlarda üst kısmın masif ağaç olması önemli. LAG ve Cort markaları genel olarak aynı özellikleri biraz daha uygun fiyatlara sunan markalardır.

Bazı markalar senelerce isim yapmıştır ve fiyat performans modelleri de bulunabiliyor. Örneğin Takamine, Yamaha, Seagull gibi. Seagull S6 Original fiyat performansta isim yapmış bir modeldir mesela; ilk gitar için de son gitar olması için de tavsiye edilebilen fiyatının 3 katı modellere kafa tutabilecek bir gitar. Seagull bu modelinde Sedir üst ağacı kullanmıştır. Genelde o fiyat aralıklarında en fazla Ladin kullanılmıştır.

Ladin tiz ses çıkarır, Sedir biraz daha tok ve pes sesler çıkarır. Dolayısıyla teneke sesi çıkma problemi olmaz. Kısaca akustik gitarlarda üst kısımda masif ağaç olması önemli, yan ve arka o kadar önemli değil zaten onlar da masif olunca fiyat çok artıyor. Bir de gitarı deneme fırsatı olursa kesinlikle deneyin derim, elektro gitarlar biraz daha standart olduğundan elektroda çok önemli değil fakat akustik gitarlarda her ürün farklı ses çıkarabiliyor, örneğin Samick marka daha ucuz gitarlar bile iyi ses verebiliyor.
 
Geri
Üst