Elektro gitar tel önerisi

Merhaba arkadaşlar gitarda yeniyim kolay solo çalmayı deniyorum haliyle bend yapmak önemli oluyor. İnce teller parmaklarımı acıtıyor ve istediğim tonu alamıyorum sesi çok ince. Bend yaparken tekniğini araştırıp uygulamama rağmen zor oluyor doğal olarak yine parmaklarım acıyor. Metal tonları çalmayı seviyorum dediğim gibi buna uygun ve ellerimi acıtmayacak ölçüde tel önerilerinize açığım. Gitarım aldığımda üzerinde hazır gelen telleri kullanıyorum haliyle ölçüsü hakkında fikrim yok.
 
ses çok ince ne demek?
muhtemelen bend yaparken doğru sesi bulamıyorsun. kalın tel ile bend yapmak zordur. yeni başladı isen her tel ile bend yapmak zordur, zamanla olur. 0.9 optimum teldir.
 
ince tellerde adam çalarken gayet iyi geliyor ben çalınca özellikle bend yapınca kadın çığlığı gibi çok ince oluyor.
bendin oturması zaman alan bir şey, birkaç gün çalışmayla istediğin bendleri atamazsın ama çalıştıkça da gelişimi net görürüsün.

sadece teli yukarıya ya da aşağıya çekmek olarak düşünme aynı zamanda klavyeye doğru uyguladığın kuvveti de kıvamında ayarlaman gerekiyor. bunu düşünerek ve bendin nerede sonlandığını dikkatli dinleyerek yavaşça (çok daha düşük tempoda ama doğru sesten başlayıp doğru sese doğru sürede giderek) çalışman faydalı olabilr. ayrıca metal tonlarında değil de clean tonlarda çalışıp sonra tonu sertleştirmen daha iyi olabilir.

ayrıca herkesin dediği gibi, ince tellerde bend çok daha rahat atılır.
 
Daha ince tellere yönelip kaçmaya çalışmayın ince tellerin amacı sizin bend yapmayı öğrenmeniz değil. Parmaklarınızı güçlendirin bol bol egzersiz yapın bend gitarda yeniyseniz zor bir konu olabilir üstüne gittikçe gelişecektir ancak ince teller alırsanız ileride daha kalın teller kullanmak istediğinizde zorlanacaksınız. Kaslarınız az gelişmiş olacak o yüzden tel değiştirmeyin bir tuner vasıtası ile daha çok pratik yapın ve clean tonlarda çalışın.

Not: Tel kalınlığınız ne kadar acaba?
 
Geri
Üst