Gitarım çarpıyor

Arkadaşlar bircogunun basına benzer olay oldu ama bu bana epey ilginc geldi.Gecenlerde elime eski bir fender aldım epeyi caldıktan sonra beni tepti.Sonra devam etmedi bu sorun.İbanezimse birkac gundur potunu cevirdigimde hafif cız fln geliyor ses, iki elimide tellere degdirince beni tepiyor surekli.İlk tesaduf dedim ama bu surekli olmaya basladı allah muhafaza sakaya da gelmez bu olaylar size danısayım dedim sorun nerden olabilir diye.
 
Amfinde problem olmadığına eminmisin?Gitardan olacak şeyler değil bunlar çünkü zaten gitar senin üzerinden toprak alıyor.
Gitardan çıkan sinyalini seni çarpma gibi bir ihtimali olmadığına göre amfiden jack vasıtası ile akım geliyor sana jack ın toprak kısmıyla gitar toprağı ortak bağlı olduğundan tellere dokununca akım sana ulaşıyor.

Prizlerini ve amfini kontrol et mutlaka topraklama sorunları çok fazla akım çekmeyen aletlerde çok ciddi şeylere sebep olmaz ama rahatsız eder.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Jacktan olma ihtimali var mı? cunku aynı jackta farklı pedalda ve baska gitarda yine tepti beni ve dun ve bugun farklı gitar farklı pedalla yine tepti.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
İlkinde eski bir fender i gnx 3 e girdim ve mixere 1 defa oldu ama cok fazla saat acıktı.İkincisinde evde rp80 i 2+1 e girdim carptı diger jackı taktım yine carptı baska yerlerde jackların egrildiginde yaptıgı soyleniyor.
Not:ikisi de farklı alanlardı fişler tamamen topraklı kıbrısta ingiliz sistemi var fişlerde.
 
Mixer de farklı bir olay vardı onu hatırlamıyorum.Ama 2+1 lerin fişleri genelde topraksız.Jack eğrilmesiyle nasıl bir bağlantı kurmuşlar anlamadım.Onla alakası olması pek mümkün değil.
 
Sorunun amfiden. Gak mu guk mu, yok onun bunun abisi gitarın sağ tuşundan demiş falan filan geç... Amfinin hemen fişini çek ve de tamire götür. Bir daha da gitarını tamir etmeden bu amfi ile çalma. Ciddi şekilde ölüm riskin var, ve de işin şakası yok!

Ciddiyim.

B :!:
 
topraklama olayını kendinde yapabilirsin.bendede bir kaç kez bu problem oldu.şiddetli bi şekilde değil ama hissettiriyodu belli bi süre sonra. amfinin veya her ne kullanıyorsan metal aksamın bir yerine denk gelecek şekilde bir kablo bağla(elektrik kablosu olması en güvenlisi) sonrada prizin topraklama kısmına sok ucunu yanlış tarafa sokarsan zaten dip gürültüsü artar.tabii bu işlemi yaparken katii suretle gitara dokunma.bende aynı şekilde kullanıyorum.odamdaki prizde topraklama problemi var.ayrıca bu dediğim olay dip gürültüsünüde baya keser :D
 
Geri
Üst