Harley benton kit gitarı topladım

Evet... SG modeli aldım, 90euroydu iki haftaya geldi, yanında 3lü elixir seti de getirdim daha hesaplı oldu.

Gitar gövdesi 3 parçaydı değişik bir ağaçtı, maun ile ıhlamur melezi gibi bir yapısı vardı, sprey boyaya kısmen hazır bir şekilde seal işlem görmüş, damarları belirgindi zıpara yapıp yüzeyi düzledim.

Sapı hafif kalın,benim elime tam oturuyor, ama tellerin arası çok yakın, hatta çalan bir arkadaş gitarın tam boy olmadığını idda etti, 630mm skalası.

Yukardan aşağı gidersek, tunerlar kötü ama iş görüyor, en azından G teli gibson kadar gevşeklik yapmıyor.

Trusrod iş görüyor sap ayarı için hafiften sıktım tamamen boştu, fabrikada hiç dokunmamışlar.

Üst eşik gitarın bence en zayıf noktası, plastik... Solo müzik ankaradan bufalo boynuzu eşik almıştım, telleri hiç sıkıştırmıyordu. Plastik olan akort ederken çıt çıt sesler çıkartıyor.(değişmeli)

Fretler, bu kısım önemliydi, üstleri ince zımpara ister, çalarken bazı fretlerde hafif pürüz hissediliyor, ben çok takmıyorum nasıl olsa zamanla eriyorlar ama D telinin ikinci perdesi sert çalımda buz yapıyor, eşikten dolayı bunu düzeltemiyorum, fazla alçak. İdare eder, hatta bu fiyat için öpüp başınıza koyun, 21 perdede 2.5mm ya da 2.7mm action ile sert çalımda buzz olmuyor.

Klavye ilginç ''thermal treated mapple'' kara akçaağaç, Mapple hissi yok, mapple cinsinde olmayan derin damarları var. Klavye çok kuruydu keten yağı sürdüm 9'cu perdedeki inlayın bir köşesi hafiften yükseldi. Tepesinden çekiçle vurdum, tamı tamına hizalanmadı ama çalarken fark edilmiyor, muhtemelen benden başka fark eden de olmaz. Bu arada inlaylar plastik.

Gelelim neck jointe, cep kısmının neck hell kısmıyla birleşen yerde alet izleri vardı burayı kalemle boyayıp yüksekliği değiştirmeden zımparaladım hizalandı. Sap kısmının kesimi tamdı ayar gerekmedi.

Arkadaki 4 vida kısmı sıkıntılıydı elle bir yere kadar götürebildim. Kalın tel tarafında yarım milimetre boşluk kaldı tam oturmadı, sapı yukarı aşşağı gerdiğim zaman ses yapmıyor muhtemelen oturdu yada esnemiyor.

Elektronikler idare eder iş görüyorlar , switch hafiften sallanıyor taş gibi değil ama kırılacak bir şeye de benzemiyor.

Speed knoblar gibson kadar kaliteli değil ama aliexpress malı gibi de değil.
Hardware krom ama kaplaması ince atılmış olacak ki çabuk darbe alıyor, entonasyonu tam yapabildim kolay oldu. Tom köprüsünü hafif yukarıda bıraktım, duyduğuma göre bendler daha kolay oluyormuş. Stringwrap yapmak sonradan aklıma geldi ama telleri bir kere taktığım için geri açıp tekrardan takmak istemedim.

Jack soketi kabloyu kararında tutuyor, sıkı tutanları sevmiyorum çıkarması zahmetli oluyor.

Manyetiklere gelelim, dirençlerini ölçemedim. Seramik dolgun bas tonlu tizleri parlatmıyor midler biraz arada kalmış gibi bilemedim, belli türler için clean-ish olarak kullanılabilir, drive tonlarını sevmedim, cleandan çıktıktan sonra anca distortion a gelince katlanılabilir oluyor. (kişisel olarak değiştireceğim)

Ha birde can alıcı bir nokta, bu gitarlar neck dive yapıyor, gitarı üreten zeki arkadaşlar normalde askının geleceği yere neck plate yaptıklarından, askıyı sapa monte ediyorsunuz.. Yanlış duymadınız sapa monte ediyorsunuz.

Muhtemelen gitarın boynuz kısmına askı kısmını monte edeceğim yoksa, sap kısmında askı olması neck profilin içine ediyor.
Merak ettiğiniz bir şey varsa soruları alabilirim.
Türkçe kullanımım için kusura bakmayın.

Telefonla hızlıca aldığım kayıt:

IMG_20240409_193924.webp


 
bende 1 yıldır les paul kasa kiti alacağım, kendimi gitari toplarken hayal edip gaza geliyorum, sonra kendime kızıyorum zaten 2 gitar var eline aldığın yok bunu nereye koycan diyorum, bu konu beni bipolar yapacak.
 
Geri
Üst