Romanya'dan alışveriş ve ekipman tavsiyesi

Merhabalar,

40 yaşıma çok az kalmışken, yıllardır ertelediğim enstrüman çalma isteğimi nihayet gerçekleştirmeye karar verdim ve elektro gitar almak için hazırlık yapıyorum. Haftaya Romanya’ya 1 haftalık bir seyahatim olacak ve hazır gitmişken enstrüman ve amfi alışverişini oradan yapmak niyetindeyim. Malum buralara göre epey fiyat farkı oluyor. Forum sitesini ve çeşitli kaynakları epeyce okudum, kafamda iyi kötü bir fikir oluştu aslında. Ancak elime ilk defa bir müzik aleti alacağım (oğlanın ukulelesini saymazsak 😛 ) dolayısıyla onaylanmak istiyorum, yazarsanız kıymetli fikirlerinizi de değerlendirmek isterim. Biliyorum forumda yeni başlayanların epeyce yardım istekleri var, sabırla cevap veriyorsunuz, şimdiden teşekkürler🙏

Bu saatten sonra sahne alacak halim yok, kendimi ya da arkadaşlarımı eğlendirecek kadar çalabilmek istiyorum. Pop, rock genelde hoşuma giden müzik türleri (metal için yaşlıyım 😛). H-S-S dizilimli Strat kasa bir elektro gitar olarak; Squier Affinity FMT HSS Black Burst, kafamda yer etti. Baktığım çeşitli gitar markalarını ve Türkiye-Romanya kıyaslamalı fiyat tablosunu ekliyorum, onun yerine şunu ya da bunu al diyeceğiniz varsa değerlendirmek isterim.

MarkaModelManyetikSatıcı (TR)Fiyat (TR)Satıcı (RO)Fiyat (RO)
IBANEZGRX70QAH-S-HZuhal
10.700​
Zeedo
7.000​
SquierAffinity StratH-S-SZuhal
19.000​
Zeedo
9.000​
CortG110H-S-SMydukkan
7.500​
Zeedo
6.300​
SquierClassic Vibe 70H-S-SZuhal
26.000​
Zeedo
14.000​
YamahaPacifica 012H-S-SDO-RE
11.000​
SquierSonicH-S-SZuhal
10.300​
Zeedo
6.300​

Amfi olarak ise; BOSS Katana Air çok ilgimi çekiyor.
  • Kablosuz olması (bu kısım konfor düşkünlüğümden),
  • Taşınabilir, pille çalışabilir (istediğin oda da çalış, ya da git ofiste çal, sahile git)
  • Bluetooth hoparlör olarak kullanılması da gayet hoşuma gidiyor.
  • Elektrik olmayan herhangi bir yerde çalabilirim, rahat taşıyabilirim (önemli).
Apartmanda yaşayan biri olarak referans monitör kulaklık (Audio Technica ATH M20X gibi) almam da gerekecek.

BlackstarID:Core 40 V3DO-RE
9.100​
Zeedo
6.000​
BOSS KTN50 MK2Zuhal
17.300​
Zeedo
8.700​
BOSS KTN50 MK2 EXZuhal
25.000​
Zeedo
11.346​
BOSS KTNMINIZuhal
7.700​
Zeedo
3.800​
BOSS KTNAIRZuhal
27.000​
Zeedo
15.500​
BOSS KTNGOZuhal9.500Zeedo
5.000​


Başlangıç için ayıracağım bütçe 25.000 ₺ civarı. Dolayısıyla biraz daha ver ve şunu al tavsiyelerinize uymam zor olacak (elbette ki çok elzem bir durum olursa esnetebilirim bütçeyi). Önerileriniz daha pahalı olan değil de daha uygun fiyatlı olan ekipmanlara yönelik olursa müteşekkir olurum.

Taşınabilirlik çok önemli olduğu için belki bütçemi zorlayıp BOSS Katana GO’yu listeye ekleyebilirim.(işim ile evim farklı şehirlerde, her hafta amfi taşımaktansa, Katana GO'yu taşırım)

Bu arada şunu merak ediyorum, bu ekipmanlarla bilgisayarıma kayıt almam mümkün mü? Ses kartı ideal çözüm olacaktır ama Katana Air’in kayıt yeteneği var mı? Şimdilik ses kartına bütçe ayırmak istemiyorum. Sistem olarak Macbook Pro kullanıyorum.

Ayrıca; belki Romanya’dan daha önce alışveriş yapmış olan vardır. Ben Zeedo Shop: Magazin De Muzica Bucuresti - Showroom Audio si Lumini - Zeedo Shop mağazasını gözüme kestirdim. Alternatif olarak önereceğiniz bir site/mağaza varsa, orayı değerlendirebilirim.

Uzun yazdım, buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim, sağlıkla kalın.
 
Nux Mighty Lite BT MKII TaÅınabilir Elektro Gitar Amfisi (reverbleri mono kulaklik ile cok kullanacaksaniz bilginiz olsun)

 
Nux Mighty Lite BT MKII TaÅınabilir Elektro Gitar Amfisi (reverbleri mono kulaklik ile cok kullanacaksaniz bilginiz olsun)

Jet Guitars markasını bu sitede gördüm ama hiç yorum vs. bulamadım hakkında, o yüzden bakmamıştım pek. Ayrıca linkini attığınız gitar biraz da planladığımı bütçeyi yükseltmemi gerektireceğinden mesafeli kalıyorum açıkcası.

Reverb ve mono kulaklık konusunu hiç bilmiyordum, siz yazınca araştırdım. Umarım bu durumu kontrol etmemi/ayırt etmemi sağlayacak seviyeye hemen gelirim 🙂

Önerilleriniz için teşekkür ederim 🙏
 
Squier Classic vibe serilerinden sapı, tipi, sesi hoşunuza gideni alın derim.

Squier'ın classic vibe serisini forumda da çokça tavsiye edenler vardı aslında. Classic Vibe 70s öne çıkıyor sanırım. Ama hem gözüme güzel gelmedi hem de biraz daha bütçeyi arttırmam gerek. Amfiden de kısmak istemiyor gibiyim pek. Ne yardan vazgeçiyorum ne serden 🙂 teşekkür ederim, alım aşamasında şartlarımı tekrar gözden geçireceğim
 
Jet Guitars markasını bu sitede gördüm ama hiç yorum vs. bulamadım hakkında, o yüzden bakmamıştım pek. Ayrıca linkini attığınız gitar biraz da planladığımı bütçeyi yükseltmemi gerektireceğinden mesafeli kalıyorum açıkcası.

Reverb ve mono kulaklık konusunu hiç bilmiyordum, siz yazınca araştırdım. Umarım bu durumu kontrol etmemi/ayırt etmemi sağlayacak seviyeye hemen gelirim 🙂

Önerilleriniz için teşekkür ederim 🙏
Youtube'a jet guitars yazarsaniz detayli inceleme videolari var.Bu attigim modelin fiyati 12 bin lira yapiyor sitedeki fiyatina göre.Listede attiginiz amfilerden katana 12 inc hoparlörüyle bir avantaj saglayabilir baska bir olayi yok .Ancak apartmandaysaniz ve sürekli yer degistirme gibi durumunuz var ise kücük bir amfi daha avantajli olacaktir.Ve acikcasi Yamaha THR almayacaksaniz apartman ortaminda Nux 2. sirada gelir.Attigim amfide ir yükleme ve daha güncel islemci var ancak mighty air diye gecen bi önceki nesil kablosu sarjli versiyonu da var.Hem stereo hem kendinden kablosuz aparatli sarji da 15 saate yakin gidiyor.3 5 ton olsun efekt cok kullanmam derseniz bir degerlendirin derim.Ayrica sitede Cort g290 fat ii ve sire s7 modelleride var bence dogru yatirim yapin ve gitara yönelin katananin öyle aman aman özellikleri yok.Gerek ikinci el gerekse kampanya kovalayarak amfi türevlerini TR'de de halledersiniz.Tekrar vurgulayayim Nux yada mooerin ülkemizde oldukca avantali modelleri mevcut gerek prosesör gerekse amfileri olarak.Ama gitarlari bu kadar kolay bulamazsiniz.En kötü ihtimal bir ses karti ve monitör ile bile laptoptan telefondan her türlü tona ulasmak mümkün.Günün sonunda bir cogumuz bu ekipmanlari sürekli degistiriyoruz zaten.Ama ömürlük gitar zor ekonomik kosullarda hastalikta basinizdan ayrilmayan es gibidir.

Markalara cok kendinizi kaptirmayin teknlolji cok gelisti neydigi belirsiz ne nigmetler var piyasada.Ulasabildiginiz bütün ürünleri listeleyip + - olarak tüm kaynaklari degerlendirin.youtube reddit gibi kaynaklardan iyi yanlarini kötü yanlarini inceleyin iyice.Yine ayni sekilde kablosuz olsun su olsun bu olsun bütceyi de sarsmayin önceliginiz her zaman iyi enstruman + kaliteli ton olsun.Efektler özellikler paratlar ivir zivirlar ekstratir olmasada olur.Kaliteli tonu ise analogda iyi tasarlanmis devreler digitalde ise yazilim ve islemci gücü + bu sisteme uyumlu hoparlör veya düzgün bir kulaklik verir gerisi faso fiso.

Iyi geceler.
 
Sayın Ervin,

Öncelikle ayrıntılı bir şekilde açıklayarak cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Mesajınızı tekrar tekrar okudum, bahsettiğiniz ekipmanları araştırdım, sayenizde paradigmam değişti 🙂

Ben idare eder bir gitar alıp, iyi bir amfi alayım diye düşünüyordum ama mesajınızı okuyunca iyi bir gitar almak daha makul geldi. Sanırım teknolojik oyuncakları sevdiğim için Katana Air ilgimi çekmişti. Ancak amfi, ses kartı gibi detaylar iyi bir gitardan sona geliyor anladığım kadarıyla. Yurtdışından yada başka bir kanaldan elektronikleri bulmak, yurtdışından gitar getirmeye göre daha kolay gibi görünüyor ve sonra halledilebilir.

Gitar olarak karar verdim, Sire S7 makul görünüyor. Hiç aklımda olamayan radarıma girmemiş bir marka ve gitardı. İnceleyince hakkında olumsuz söylenen pek bir şey yok gibi, fiyat/performans ürünü olarak bahsediliyor. Umarım mağazada sorunsuz bir ürün alırım.

Bahsettiğiniz Nux amfileri inceledim, Nux Mighty Air gayet güzel görünüyor, hem de kablosuz 🙂 Herhalde pratik yapmak, öğrenmek için vs. işimi görecek gibi. Taşıması çok kolay ve apartman ortamında gayet işe yarar görünüyor. Bilgisayara bağlayıp kayıt alabiliyorum ayrıca. Katana Mini mi alsam diye baktım ama sanırım bu daha avantajlı. Bir de kulaklık eklediğim zaman alışveriş listemi tamamlıyorum.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler, önerilerinize her zaman açığım.
 
Tekrar merhabalar,

Soru sorup kaçtı gitti demeyin diye yazıyorum 😅 Sizlerin tavsiyeleriyle resimde görülen ekipmanlarımı almış bulunuyorum. Şimdi geriye güzel bir eğitim/eğitmen bulmak kaldı. Tekrar teşekkürler 🤗
 

Dosyalar

  • 20240708_205602.webp
    20240708_205602.webp
    638.5 KB · Gösterim: 47

Geri
Üst