Blackstar amfilerin genelinde gözlemlediğim midbass - mid kapalı kutu gibi odaklı odunsu karakter tonundan nasıl kurtulabilirim

elimde blackstar ht club 40 mkii var. mxr ın eq pedalından edinip bu bass mid odaklı odunsu tondan kurtulabileceğimi düşünüyorum. içinde seventy 80 hoparlör var. v30 g12 koymak da aklıma geldi. ama nasıl bir değişim olur bilemiyorum. tonun gerçekten kötü olduğunu düşünüyorum. beğenenler de bir hayli fazla. ama aradığım lezzet bu değil. satmak da istemiyorum. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara teşekkürler.

edit: v30 alan bir kişinin yorumunu eklemek istedim, aradığım şey bu olabilir.
It's a V30 Celestion, upgraded from a Seventy/80. I'm very satisfied with this product. The sound is an improvement as it has a cleaner tone and less bass scoop than the original speaker.
 
Son düzenleme:
Ton tamamen zevk renk meselesi. Hoparlör değişimi sonrası gece-gunduz gibi bir fark olacaktır fakat bu sizi memnun edecek mi o da meçhul.

Bahsettiğiniz EQ pedalı sizi kurtarabilir diye düşünüyorum. Hoparlör değişimi için daha kapsamlı bir araştırma yapıp hatta mümkünse deneyimleyip öyle seçim yapın.

Başkalarının şahane demesine de pek kulak asmayın.
 
Geri
Üst