Bm300 Mikrofon Ses Kartında Çalışmıyor

Öncelikle merhabalar. Başlıkta belirttiğim gibi bm300 mikrofonu ses kartına takınca çalışmıyor. Kendi kablosunda 3.5mm mono ve Usb çıkışı var. Ses kartına bağlamak için önce diğer mikrofonlarda kullandığımız ve sıkıntı çıkmayan Xlr-Çivi kabloyu denedik fakat çalışmadı. Kendi kablosunu yani Xlr-3.5m+usb yi öncelikle sadece dönüştürücü ile denedik yine olmadı. Usbye powerbank bağladık yine olmadı. Jakı ses kartına usbyi bilgisayara taktık yine olmadı. İkisini de bilgisayara bağladığımızda çalışıyor fakat bu seferde kayıt için programı açtığımızda hem bilgisayardan geleni hem de ses kartından gelen sesi eş zamanlı kaydedemiyoruz. Ses kartı Scarlett 8i6 gen 3. Yardımcı olursanız sevinirim.
düzenleme: 48w açık ve inst air pad kısımlarını da denedik fakat değişen bir şey olmadı.
 
Son düzenleme:
Mikrofonu normal bir kondenser mikrofon gibi Dişi XLR- Erkek XLR kabloyla ses kartının preamp’ına bağlayıp ses kartından phantom power’ı (48V) açın. DAW’da sinyalin gelip gelmediğine bakın.

Gelmiyorsa ilk deneyeceğiniz şey ASIO4ALL yazılımını kurup onun arayüzünden mikrofonun kendi usb ses arabirimi ve ses kartınızı birleştirmek olsun.

NOT: Asio4All güncelliğini yitirmiş bir çözümdür. Her sistemde sağlıklı çalışmayabilir
 
xlr ı denedim fakat olmadı. bahsettiğiniz birleştirme yöntemini bilmiyorum. şuan sabit sökülemeyen telefon girişli mikrofonu dönüştürücüyle taktım yine olmadı.
 
XLR-Çivi kablo olmaz. Bu kablodan phantom gönderemezsiniz. (Daha doğrusu ses kartı TRS jaka phantom güç vermez. Verseydi bu jakla çalışan cihazların yanmasına sebep olurdu.) XLR-XLR olacak. Bunu denediniz mi?

ASIO4ALL çok basit. ASIO4ALL yüklüyorsunuz. DAW'da ses giriş çıkış cihazı olarak ASIO4ALL seçiyorsunuz. ASIO4ALL ayarlarına girdiğinizde tüm cihazlar zaten tekmiş gibi görünecektir. Sadece aktif-pasif yapıyorsunuz istediğiniz portları. Ses çıkışı aldığınız port ile BM300'ü açmanız yetecektir şimdilik.

+ Ses kartınızın premfi kısmının çalıştığına emin misiniz? Daha önce kondenser mikrofon (Dinamik mikrofon değil) çalıştırdığını gördünüz mü?
 
Son düzenleme:

Geri
Üst