İstanbul Gitarınıza özel pickguardlar

Merhaba. Geçen yazdan itibaren türlü türlü gitarlar için ahşap pickguardlar yapıyorum. Akçaağaç, ceviz, maun, morgül, paduk gibi hem açık renkli hem koyu renkli ağaçlar kullanıyorum, yani her gitar rengi için uygun bir kombinasyon mevcut :) Üzerine çizim çalıştığım pickguardlar da mevcut.
Yaptığım bazı çalışmalar:
Yaptığım ilk pickguard. Önce pürmüzle komple yakıp sonra üstüne gravür makinesiyle Jimi Hendrix'in bir fotoğrafını kazıdım.

*Çalıştığım ilk pickguard. Önce pürmüzle komple yakıp, gravür makinesiyle Jimi Hendrix'in bir resmini çizdim. Daha sonra yakma makinemle çizgi çizgi işleme yaptım, sanki ağaç çok eskimiş ve parçalanıyormuş gibi. Huş ağacı.


Snake.jpg

*Bu da favori gitarım Telecaster için. Aslında yılan derisi deseni çalışmak istemiştim ama onu çok iyi tasvir edebildiğimi düşünmüyorum, bu daha çok kaplumbağa kabuğuna benzedi sanki. Akçaağaç.

Film.jpg
Snapinsta.app_436261604_259616390575917_6252817002464609574_n_1080.jpg

*Çok değerli bir dostumun çektiği bir fotoğraf üzerine, o fotoğrafı referans alarak yaptığım bir çalışma. Bu da ceviz ağacı.

Cthulhu.jpg

*H.P. Lovecraft seven var mı? Cthulhu tasviri. Ceviz üzerine.


P90.jpg

*Bu da çizim çalışmadığım ama özel bir istek üzerine tasarımını değiştirerek, gitara uyumlu olması için modifiye ettiğim bir pickguard. İki tane P90 manyetiği olan bir Stratocaster için tekrar düzenledim. Dikkatli bakarsanız üst kısmın diğer Stratocaster pickguardlarından biraz daha yüksek olduğunu görebilirsiniz. Ceviz ağacı, Amerika'ya gitti.

20240328125518__MG_2492.JPG eklentisini görüntüle
*Veee son olarak, gitarın üzerinde nasıl duruyor diye merak eden herkes için. Bizzat benim kendi gitarım için yaptığım ve gururla taşıdığım, baktıkça mutlu olduğum ceviz pickguard. Yine ilk yaptığım çalışmalardan.

IMG-20240420-WA0015.jpg

*Çok daha yaygın bir renk üzerinde de böyle duruyor.

Umarım hoşunuza gitmiştir. Hem yaptığım çalışmaları bir topluluk ile paylaşmak, hem de ilgisini çekenler için biraz reklamımı yapmak istedim. İlginizi çektiyse ve daha fazla çalışma görmek istiyorsanız Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/kapitoones/

Herkese bol müzikli günler dilerim :)
 

Dosyalar

  • Afra.jpg
    Afra.jpg
    167.2 KB · Gösterim: 16
Geri
Üst