1. telde bend yaparken garip ses geliyor

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
IMG20240626233643.jpg
IMG20240626233638.jpg
 
Selamlar, konuya dün de bakmıştım ancak ne yorum yapsam bilemedim. Bu tarz işlere uzaktan akıl vermek (en azından benim için) oldukça zor oluyor.

Nerelere bakmak lazım diye düşündüğümde akord, string tree, üst eşik, köprü ayarı, saddle ayarları (yükseklik ve entonasyon), manyetik yükseklik ayarları ve sap ayarı geliyor aklıma. Fretlerin yükseklikleri ve tellerin yenilik/eskilik durumu bile geldi aklıma. Ancak sanırım ilk gitarındı. Bu kadar kapsamlı yaklaşmak zor olacaktır.

Adım adım gidelim. Önce gitarının akordunun doğruluğundan emin olalım. Her dokunuş/ayar değişikliği sonrasında akordunu kontrol etmeni öneririm ki yapılan/yapılacak ince ayarlardan maksimum verimi alabilelim.

Bu tarz ayarların çok küçük, çok milimetrik ayarlar olduğunu hatırlatayım. Hiç bir dokunuş/ayar değişikliğini büyük oranlarda yapmıyoruz. Minik minik değiştirip sonucunu gözlemliyoruz.

Biraz daha uzaktan fotoğraf paylaşırsan tellerin string tree'ye, üst eşiğe (akord bulgularının olduğu headstock ile klavye başlangıcı arasındaki kısım) ve saddle'lara (gitar gövdesinde tellerin bağlandığı köprüdeki metal kısımlar) tam oturduğundan emin olalım.

Buralarda bir sorun varsa düzeltmeni önerelim. Buralarda bir sorun yoksa daha kapsamlı fikirler verelim.
 
Aslında geri gönderecek bişey olmayabilir. Genel bir kaç fotoğraf atarsan bir kaç öneride daha bulunabiliriz. Çözülmezse geri gönderirsin. (ben olsam öyle yapardım)
 
Geri
Üst