Prosesör veya analog pedal vs önerisine ihtiyacım var

İyi günler, yaklaşık 8 aydır elektro çalıyorum. Tek ekipmanım elektro gitarım ve spider line 6 v30 amfim. Yakında sahneye çıkma tarzı imkanlarım olabilir ve farkettim ki amfi harici bir ekipmanım yok, foot switch bile. Sahneye çıktığımda en azından clean ve distortion tonunu değişmem gerekeceği için bazı şeyler almam gerektiğini düşünmekteyim. Bu dönemde ekonomi de malum olacak fazla pahalı olmayan mümkünse minimal önerilere ihtiyacım var. Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Ek efekt gerekli ise bence delay (3k-6k idi yanlış hatırlamıyorsam) kesinlikle almalısın ayrıca wah pedalı (3k-8k fiyatları arasında geziniyor). Ayrıca evet line 6 uygun footswitch bulmalısın. (Line 6 kullanmadığım için fiyat aralığını bilmiyorum.) Tube screamer(9k aralığında) çok zorunlu değil bence ama yine de bakabilirsin. Haa chorus var bide (yine 3k-6k).
 
Nux MG-30 veya Mooer ge 200 alabilirsin. 12 bin civarı Nux, mooer ise 10.000 fakat ikinci el de bakabilirsin tabii. Bunlar sahne için minimal düzeyde yeterli olacaktır. İleride imkanın olursa yükseltirsin. Ben de öyle yapıyorum mesela mooer ge200'ü sahnede kullandım şuan üst düzey bir şeye geçmem gerektiği için satacağım ve üst düzey ekipmanlar alma yoluna gideceğim. Analog setup kurmak prosesöre göre çok daha pahalıya patlar. Çok güzel ton alırsın fakat her bir pedal kaliteli olacağı için sana maddi zorluk çıkartır.
 
Giriş seviyesi gitar prosesörlerine bakmalısın @consfow nux mg101, mooer ge150 (kendim çok büyük sahnede de kullandım halen kullanıyorum)
Başka markaların da senin tecrübendeki gitaristler için vardır ben ilk aklıma gelenleri yazdım...

Daha farklı bir hatırlatma, senin pedal prosesöre daha çok provalarda ihtiyacın olacak, direk sahneye çıkacaksanız mekana backline sorabilirsin, mekanların da gitar amfileri olur ihtiyacını görecek kadar mesela kadıköy the wall a gidersen boss katana 100 var 2 tane gitaristler için, taksim dorock a gidersen en kötü mixer den amp sim veriyor sesçi arkadaş mesela...tek sahne için dandik hemen sıkılacağın cihaz da alma derim...mooer ge150 çok uzun götürür bu arada...
 
Geri
Üst