Epiphone LP Custom Pro - Manyetik Problemi

Herkese merhabalar değerli forum üyeleri,

Boss KTN MKII amfimle Epiphone LP Custom Pro gitarım var.
Clean tonlarda herhangi bir sorun yaşamıyorum, distortionlu tonlarda aşağıdan bir ıslık sesi ve çok yüksek cızırtı geliyor. Çalmaya başlayınca katlanılamayacak kadar kötü değil ama yinede bir sorun var.
Bazen manyetik geçişleri yapmıyor. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?
Manyetikle alakalı olma oranı % kaçtır ilk defa böyle bir sorunla karşılaştığım için soruyorum, ve daha çok bol sustainli ve bol gainli tonlar için bu gitara hangi manyetikleri tavsiye edersiniz.

Amfimde veya topraklamamda sorun yok, 2. gitarımla gayet güzel sonuçlar alıyorum.

Saygılarımla,
 
Switch temassızlık yapıyor gibi duruyor. Birkac kere switch'i değiştirince ses düzeliyor mu? Yapılacak şey kontakt sprey ile hem switch çubuğunun dibine hem de arkadan kapağını açıp switch'in kendisine sıkıp birkac kez çubuğu hareket ettirerek düzelmesini beklemek. Hicbir şekilde düzelmiyorsa ve lehim bağlantılarında fa sorun yoksa yeni switch siparişi zamanı.
 
Daha önce humbucker'ın dört veya beş kablosundan biri ile switch arasındaki temassızlık/kopukluk sorununda başıma gelmişti. Hangi şehirdesin bilmiyorum ancak bir lüthier veya belki bir elektronikçi kolaylıkla temassızlık durumunu kontrol edebilir.
Temassızlık sorunu değilse bence de yeni switch zamanı.
 
Geri
Üst