Mexican Fender Telecaster

Selam arkadaşlar.. ben 5 yıldır gitar çalıyorum.. ilk başladığımda çok kötü bi gitarla 1 yıl idare ettim ve ondan sonra bir cort m200 aldım 4 yıldır da onunla idare ediyorum.. bu sene öss'de de güzel bir üniversitenin güzel bir bölümüne girince artık kendimi ödüllendirmem gerektiğini düşündüm. forumlarda dönen bir çok başlığı araştırdım ya metal ya da blues için gitar arayan çok. şahsen blues'u çok çok sevmem. belki ayda yılda bir dinlerim. metal de çok dinlediğim söylenemez ama deftones, slayer vb grupları severim. asıl olayım ise progressive, alternatif rock vb. en sevdiğim grupsa the mars volta...

bu kadar uzun bir girişten sonra gelelim sadede. strat gitarların whammy bar'ları olduğundan benim gibi bir drop d'ye, bir normal akorta geçen birini çok zorluyor. american fender'lere de bir buçuk, ikibin dolar sayamam. aklımda mexican fender telecaster var. bilenler biraz anlatsın lütfen. vintage ve sıcak tonlar muhabbetlerini çok duydum ama biraz daha açık olun lütfen. gitarda çok fazla efekt kullanıyorum. elimdeki pedallar boss sd1, big muff pi (usa), cry baby wah, mxr phase 90, digitech whammy, boss ge7. bir fender mi yoksa ibanez mi almalıyım o konuda da emin değilim. zira gibsonlar da çok pahalı.

yardım edecek olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler. saygılar herkese...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Bu arada Rage Against the Machine gitaristi Tom Morello'nun telecaster'ının da mexican olduğunu gördüm bir çok sitede. bazılarında ise american diyor. bu konu hakkında da bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim

saygılar...
 
beğendiğin gruplara ve pedal setine bakarak sana kesinlikle telecaster almamanı öneririm.senin istediğin tarsa çok uzak.akort dusurdugunde sorun yasamayacahın bir gitar istiyorsan ton aralığına gööre istersen les paul kasa bir gitar veya ibanez ve espi gibi markaların sabit köprülü gitarlarına bakmalısın .
 
Öncelikle 4 yıldır m200 gibi bir gitarla çalıp bu analogları dizmeyi nasıl becerdin ilginç geldi. Keşke daha önceden tam tersini yapsaymışın.:) Analog setup'ına bakılırsa en iyi sonucu güzel bir ibanezle alırsın ama standart akort düzeni dışına çıkabileceğini söylüyorsun ve vintage tonlar arıyorsun. Şart olacak ilk şey sabit köprü bir gitar bakınman. Mex. teleler hakkında pek bilgisi olan çıkmayabilir bu başlık hakkında zira kullananda çok az piyasasıda çok az bir gitar. Mex stratlarada bakınmalısın yada yukarıdaki arkadaşın dediği gibi les paul.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
gitarın kendi tonundan çok efekt olaylarına daha takıntılı olduğum için gitarı çok da yenileme gereği duymadım ama artık sıkıldım yani =) ve evet sabit köprü olduğu için zaten tele geldi önce aklıma. ibanez de aklımdan geçti ama model pek bilmiyorum. şu an en aklıma yatansa epiphone les paul standard veya plus. onlar hakkında bir bilginiz var mı? gibson'la karşılaştırmayın ama lütfen yani arada binlerce lira fark var tabii ki ton farkı olacaktır ama mesela ibanezin aynı fiyatlı gitarlarına göre epiphone nasıl?
 
Jim Root Telecaster diyorum.

Sabit köprülü, maun, EMG 81-60 setli. Üstüne üstlük nitro finishli. Slipknot'da çalan bir adam bile akordu düşürüp kullanıyorsa, sen düşün derisini =) .

Ayrıca saptaki EMG 60 daha hafif türlerede elverişli. Geçenlerde yine bu forumdaki arkadaşlarımdan SwaIIowed aldı bu gitardan, pazarlıkla 2000 liraya kadar iniyor kıvılcım. Hatta bugün gitarı bana getirdi sağolsun, birlikte denedik.

Çok ciddi bir gitar.
 
Geri
Üst