Open ve Closed Back Kulaklık Farkı

Selamlar,

Şuan hali hazırda kullandığım Fenix marka bir closed-back monitör kulaklığım var. Bu sıralar elektronik müzik prodüksüyonu işlerine biraz merak saldım. Masaüstü referans monitörüm olmadığı ve yakın bir zaman içerisinde de alamayacağım (Yamaha HS5 vb seviyede birşey düşünüyorum ileride) için kulaklığı yükseltmeyi planlıyorum.
İlk sorum open-back ve closed-back kulaklıklar arasındaki fark (kullanım açısından) nedir? Araştırdığım kadarıyla Open-back'leri mix-mastering işleri için, closed-back'leri enstrüman kayıt işleri için daha uygun buluyor İsviçrelibilim insanları. Sizin görüşünüz nedir? Özellikle elektronik müzik gibi, enstrümanın kaydıyla mixing'in çok içiçe olduğu üretimlerde hangisini tavsiye ederdiniz?
Diğer bir soru, dediğim gibi mevcut kulaklığım Fenix marka. Audio Technica ya da Beyerdynamic düşünmekteyim. Bu markalarda fiyat arttıkça sadece kulaklığın gücümü artıyor yoksa ses kalitesi, frekans dengesi vb durumlarda da kalite artışı oluyor mu? Ya da boşver Fenix'te iyidir devam et mi dersiniz? :)
 
Geri
Üst