kendi gitarımı çiziyorum ve yaptırmak istiyorum biraz yardım

selam ! çok düşündüm ve böyle bir karar verdim kasayı orjinal boyutunda çiziceğim önce küçük taslaklarla başlıcağım tabiki. şimdi sorum şudur ben
ankarada yaşıyorum ve sanırım okul için kıbrısa gidiceğim
ankarada yaptığım o çizimi hakkını vererek yapacak bir gitar ustası yada hakkını vererek yapıcak bir marangoz var mı kıbrıs da olabilir ?
soru 2 hangi ağacı önerirsiniz ve fiyatı ne kadardır ? ve soru 3 sapı hazır almayı düşünüyorum yaptırmak risk ama bir sorun olur mu ?

şimdilik sorularım bu kadar umarım gitarım yapılır ve diğer ekipman sorularınıda burada sizlere sorarım :))
 
Bir Kıbrıslı olarak cevabın bir kısmını ben vereyim. Kıbrısta bulamazsın bunu yapacak usta. Sen buralarda bak bence. Bunu yapabilecek pek çok usta var. İzimir, İstanbul, Eskişehir, Mersin, Ankarada ustalar var isim vermiyeyim. Bazı arkadaşlar bu tip durumlarda çok meraklı arada para bağı olduğunu idda etmeye. reklam olmsın. Ama usta var bu illerde, başka illerde var mı bilmiyorum.
 
bugün gitar teli almaya gittim adam bana 1500 dolara custom gitar yaparım istediğin manyetikli falan diye ama ağacına falan bayağı fiyat farkı oluyomuş istersen camdan bile yaparım dedi :D
 
ankarada evrensel muzikte kenan abi var ona git derim.biraz gec yapar ama agac ustasidir.guvenebilirsin rahatlikla.zaten yillardir bu isi yapar herkes tanir.
 
kanka bulgarıstanın türkiyeye cok yakın bi köyü avr manyak el yapımı gitarları avr onarla yaptırabilrisin benım gitarim mesela orda yapıldı
 
Ağaç olarak yaptıracağın usta sana ağaçlar hakkında bilgi verecektir.Hangi ağaçların tona nasıl etsikisi olur gibisinden.Yaptıracağın usta iyiyse sapıda yapacaktır.mesela ankarada kenan ustaya yaptırabilirsin.Ama bu hazır saplardan daha maliyetli olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
kenan ustayı biliyorum en iyisi gidip onunla bir görüşeyim :) arkadaşalr herkeze teşekkür ederim çizim tamamlandığında resmi buraya ekleyeceğim :)
 
RaNCoR demiş ki:
bugün gitar teli almaya gittim adam bana 1500 dolara custom gitar yaparım istediğin manyetikli falan diye ama ağacına falan bayağı fiyat farkı oluyomuş istersen camdan bile yaparım dedi :D

Fiyat farkı aslında ağaçtan kaynaklanmaz genellikle. Çünkü Türkiyedeki ustaların çoğu ağacı yurt içinden alır ve aldıkları yerlerde ağaç fiyatları birbirinden çok da farklı değildir. Kaldı ki iki katı bile olsa bunun yansıması size çok fazla olmamalıdır. Ama bazı ağaçları işlemesi daha zordur ek işçilik gerektirir. Bazı ağaçları bulmak zordur, hele desenli filan çıkmışsa ender olduğundan fiyatı daha fazla isterler haklı olarak. Ama esas farkı donanım yaratır. 1500 dolarlık bir gitarda ağaç için yapılan masraf 100 dolar olmaz bile. Haa tabii ağacı amerikadan getirtiyorsanız o ayrı. Öyle bir ağaç kullanılır ki sadece ham ağaca 1000 dolar ödersiniz Amerikaya. Akçaağaç, kızılağaç, maun, gül, abanoz, vengi, bubinga, ladin, dişbudak, ülkemizde bulunan ağaçlar. Ve bunları fazlasıyla temin edersiniz 100 dolara ödeyip, yeter ki alacağınız yeri bilin. Ama örneğin bir basa 750 dolara da manyteik takabilirsiniz, 85 dolara da ikisi de bildik marka olur üstelik. Pasif yaparsanız pre-amp masrafı olmaz ama 400 dolarlık preamp da taktırtabilirsiniz.
 
Geri
Üst