Ebayden gitar alıp gümrükte yaşadıklarım.

Selam arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim bu başlık amerikadan gitar getirecem kaça gelir tarzı bir başlık değil daha çok başıma gelenleri anlatmak istiyorum. şimdi arkadaşlar ben zamanında bir gitar almıştım ebayden ve kapıma kadar gelmişti. buna güvenerek gene 2. gitarımı aldım ve bu sefer gümrükte kaldı diye ihtarname geldi. gümrükteydim bugün ve masrafları söyliyeyim size. öncelikle kafadan biz ihbar kağıdı için 150 ytl konşimento bedeli aldılar ve neredeyse bir 100-150 lira da gitar onların ambarında 2-3 gün durdu diye para vermek durumunda kaldım. bunun dışında bir sürü damga masrafı cart curt milletin para yemesi falan derken 500-600 ytl lik masraflara kadar çıktı bu. ya arkadaşlar insanlara bakıyorum bu kadar aletler getiriyorlar yok vergisini verip alıyor yok 50 kağıt rüşvet atıyor alıyor. ben niye bu kadar masrafları vermek durumunda kaldım? eğer yardımcı olacaksa gitar atatürk havaalanı gümrüğüne geldi. yoksa yanlış birşey mi yaptım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :?
 
Sanırım sen gitarı özel kargo ile getirdin Fedex ? Ups ? :) Amerikadan Usps Uzakdoğudan da EMS ile getiricen ben bunu öğrendim :)
Aynı şey benim başıma da geldi, uğraşması da cabası.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ya hayır dostum aslında usps ile geldi ama türkiye sınırlarına girdikten sonra mng kargo anlaşması ile fedexle beraber geliyor ve aslında bu adiliği yapan da türk kargosu. usps ile getirmeme rağmen bu durum oldu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ups değil dostum ya usps onda eminim :D sanırım uçakla gelince her türlü havaalanına uğruyor. mng kargo sadece alet türkiyeye geldikten sonra havaalanından evime getirme işlemini yapıyor ama burda da para koparmak için sorun çıkartıyor.
 
Geri
Üst