Floyd Rose'lu Yeni Bir Gitarı C Akorlayınca Floyd Bozulurmu?

arkadaşlar jackson rr24 gitarı yurtdışıdan almayı planlıyorum ve aklıma soru takıldı ... cort x6 gitarım var ve C akorladıgımda Floyd rose bozuluyor ve arka kapaktan düzeltme işlemi yapıyorum, yeni alıcagım jackson rr24'de de bu sorun olucak mı? yoksa orjinal floyd rose oldugu ıcın C ye akorladıgımda Bozulmucakmı ?
 
Akordu E'den C'ye çektiğinde tellerdeki gerilim azalacağından arkadaki yaylar köprüyü daha rahat çekecekler ve köprü arkaya yatacak. Bu durumda tremolo kolunu dış yöne doğru kullanamazsın.
Veya bu direnç değişikliğinden gitarının sap ayarı bozulabilir.
Fakat kastettiğin bozulma, köprüde kalıcı bir hasar ise elbette ki bozulmaması gerek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
kastettiğim şu: akoru C ye ayarladıgımda köprü arkaya yatıcakmı yani her gitarda bu bölemidir, yoksa orjinal floyd rose kilitli oldugu ıcın aşağıya yatmıcakmı köprü?
 
floyd

Eğer ayarı kendim yapacağım diyorsan bozulma elbette olacaktır ama bu sapa vurursa işin kötü arka tarafın vidalarıyla oynarsın düzelir ancak bu işi müzik marketlerde işin uzmanı adamlar yapıyor sendeki yayların hepsi eşit gerilim verirken ordaki adamlar farklı yay sabiti olan yaylar kullanıyorlar ve sap ve entonans ayarına da bakıyorlar. Yerinde olsam önce müzik markete giderdim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
bende müzik markete gitmek isterim tabi, ama elimdeki 1000$lık aletide müzik marketteki çırağa vermek istemiyorum :/ önericegin bi müzik market varmı?
 
O iş öyle olmaz. Tremoloyla oynamana gerek yok. Daha kalın bir tel seti alman gerek. Mis olur. Zaten C ye çekilmiş bir akortta kalın tel gerekir ki bu da sesi daha tok çıkarıtır. Tremolo aynen kalır.
 
JacksonKK demiş ki:
atalay, 11 e 50 li tel seti taktıgımda tremolo Aynı kalır diymi ? floydrose arkaya yatmaz... ? ?

Sanmam, kurtarır hatırladığım kadarıyla. En fazla 1-2 milimetre aşağı iner ya da kalkar. Onu da tremolo yüksekliğini sağ ve solundaki vidaları çevirerek ayarlayarak klavyeyle teller arasındaki aralığı azaltırsın.
 
videoları izledim fakat mantıgı çözemedim ben şuanki cortx6 gitarıma 11 -48 tel taktım ve C akoruna ayarladım floydrose yukarı kalktı vidaları sıkıyorum fakat aşşa inmiyor ? :(
 
o zaman bir yay daha eklemelisin...
5 tane koyacak kadar yer vardır...
yanlız teller niye bu kadar gergin...
hemde 2 ses düşürmene rağmen...sakın tam tersini yapıyor olmayasın...
 
Geri
Üst