BOSS ME-70 i Nasıl Bilirsiniz ??

Boss Me-70 Tonları Sağlammıdır..


  • Toplam oy veren
    376
Clean sesleri amfini ve manyetiklere göre değişkenlik gösterdiğinden dolayı buna net bir yorum yapmak zor. Lakin equolizer'ını düzgün ayarladıktan sonra gerisi senin zevvkin. Ben harmonic effekti ile birlikte kullanıyorum ve gayette hoş bir sound.
 
DrB demiş ki:
Bunun yanında tuşeyi yeme mevzuna da kesinlikle katılmıyorum. Ayarlarken kompressör mü açık veya gereğinden fazla drive olunca bilemiyorum noisegate mi açık kullanılıyor... Ondandır belki. Ama SLO100 modelinde bile gerekli ayarlarla tuşe bal gibi misler gibi ortada. Hatta Bassman ayarında nerdeyse her şey orjinalinde olduğu gibi tuşe.

Belirteyim dedim.

B

Grup kayıtlarında XT Live'da mesa dual rectifier modellemesini kullanıyoruz, treadplate dual diye geçen nane. Diğer bütün modelleri uzun uzun inceledim, belki kişisel tercihim farklı olabilirdi ama grup için en uygunu bu gibi geldi. Kabin için yine mesa'yla başka birisi arasında kalmıştım,hangisi olduğunu şimdi hatırlayamıyorum, mesa kabin kullandık. Gain ise yarıdan biraz yüksek sanırım. Çok yüksek bir gain kullanmıyorum hiçbir zaman. Yani sizin bahsettiğiniz over-saturation'dan tonun çamurlaşıp atağın kaybolmasıysa, benim kastettiğim o değildi.

Kendi kayıtlarımla grubun kaydını ucuca ekleyerek şöyle bir mp3 oluşturdum. Bass gitarlar yok.

http://rapidshare.de/files/49024756/gt6pod.mp3.html

İlk kısım bitmiş bir parçamdan, diğer ikisi ise taslak halinde duran materyallerimden ufak kesitler. Umarım bir gün büyüyüp adam olacaklar :p 1:36'ya kadar olan kısım gt-6'dan laptop mikrofon girişine girilerek kaydedildi.
Sonraki kısım ise grubun pilot gitar kaydından. XT Live'dan Edirol fa-66'ya girdik.
Ekipmanlar grubun evinde, leadleri daha net karşılaştırmak için podla başka kayıtlar alamıyorum şu an, ama ordayken vaktim olduğu bir zaman yapabilirim sanıyorum.Yine de bu kayıt en azından anlatmak istediğim şey hakkında biraz fikir verir.

Gt-6 ile çalarken gitarın nefes aldığını hissediyorum yani, pod'da bu durum söz konusu değil. Legatolarda falan özellikle çok belli ediyor kendini bu, penalama şiddetine hassasiyetleri, hatta gitarın volume potuna tepkileri bile çok farklı. Ama gel gelelim, gt-6 böyle hassas olduğu için amfi önünde problem yaşıyorum, dizginlenemiyor alet. Sürekli aşırı yoğun bir kompresör açıkmış havası var.

Pod'un güzel yanı da burda ortaya çıkıyor işte. Güvenilir alet ve karakter yelpazesi geniş. Heryere iyi uyum sağlıyor ve en önemlisi sessiz, sakin. Dinamiklere bir noktaya kadar iyi cevap veriyor ama uçlara gidince olmuyor.

Gt-6'dayken ferrariye binip direksiyona yapışmış gibi hissediyorum kendimi, (çok bindik ya :p )POD'da ise bentley'deyim ve sanki özel şöförüm kullanıyor. "Oraya gidecen" diyorum gidiyor. Benim bu iki aletle ilgili deneyimim bu yönde.

Ne olursa olsun, mg serisi 50w+ bir komboyu bile ikisine de tercih ederim düşünmeden. Yemişim prosesörü. En iyisi iyi bir amfi öncelikle gerçekten, gerisi halloluyor bir şekilde.
 
Şimdi kaydı dinleyemiyorum da, iyi diyorsan iyidir GT6da. Sanırım devamı ayarlarla falan alakalı.

Bak mesela http://www.myspace.com/barloband buradaki bir çok şey (cemler bunlar bu arada) POD XT Live ile kayıtlı bazıları VAMP2 ile hatta :D, ama emin olduğum hani biraz da mevzu olarak tuşenin erimesi hadisesi ile alakalı olan FUSED BARLO adındaki (çok saçma isimler ya neyse :LOL: ) son hadisede bence hiç yok. GT8i epey kullanmışlığım var, ama hani benim durumumda ve işte eski tecrübeydi çalmaya çalıştığım şeylerdi falan filan... POD bana daha iyi uyuyor. Ve de tuşe açısından falan daha net olduğunu düşünüyorum.

Ama tabi bence amplitube ikisine de basıyor. http://www.myspace.com/barlosexperiment buradaki ilk 3 şarkı direkt full amplitube. Pek sevdim hadiseyi, elime geçmesi biraz çok çetrefilli olduysa da... Postayla LAden geldi, sonra çalışmadı IP kontrolünden dolayı! :twisted: Neyse, yazdım adamlara böyle böyle diye de hallettiler...

Tabi adam gibi gerçek bir amfi hadisesi elbette... Ama sanırım ben MG50ye göre amplitube'u tercih ederdim. :LOL:

B
 
Sad wanking nasıl bir isimdir ya :LOL:
Kayıtları dinledim elinize sağlık valla :)
Fused Barlo'da evet o problem yok, hatta kastettiğim tam olarak o, anlatabilmişim derdimi. Clean-vintage preamp modellemelerinde o problem yok POD'un nedense. Hatta internetten arkadaş bir "humbucker to strat+BJ" patch'i indirmiş, inanamadım duyduğum şeye.
Modern high-gain'de ise tam tersi. Naparsam yapayım o attack'ı duyamıyorum, alamıyorum tepkiyi aletten. Hele gitarın volume potundan birazcık kısınca iyice berbat oluyor dinamikler, bütün vuruşlar tekdüze hale geliyor, çok yuvarlanmış bir tepki alıyorum yani.

Amplitube için bişey söyleyemeyeceğim, bass için denemiştim bir kere, iyiydi, onun dışında gitarla bir tecrübem yok. Sizin kayıtlarda da güzel durmuş, ama benim hissettiğim kadarıyla amfi sustaini muhabbetini veremiyor gibi ki pluginlerin genel zayıflığı zaten
 
Çok sağol, sevindim sevdiğine.

Wanking lafı gitarcılar arasında hani uzun hava modunda çalmaya da (hafif amiyane tabiri ile) denir de... Diyince aklıma geldi, onu bir ara değiştireyim. Memleketimde ne diyor bu herif demesinler sonra...

O mesela V Amp 2 ile. :LOL: Gayet güzel aletti.

Öteki mevzulara gelince, tamamdır, tam olarak hem fikirim. Aynen dediğin gibi yüksek gain hadiselerinde ben de hiç çok tutmadım PODu. GT8'i de (6yı hiç bilmem de) genelde hep düşük tarafta (zevk renk gereği) denediğim için hani ondan oluşuyordur bu aradaki değerlendirme farkı.

POD XT Liveda mesela yüksek gainde cidden tek kullanılabilir bulduğum, ve de ondan habire üzerine yüklendiğim SLO100 modeli olmuştu. Ki o da istediğim, ve de kesinlikle ABDdeki takıldığım grubun öteki gitarcısı ve arkadaşımın amfisinden hatırladığım (50W versiyonuydu SLOnun) sesle alakası yok. Mesa recto tarafı 10 sene o amfiyi kullanmış(100W ile cebelleşmenin ne demek olduğunu yakından tatmış), bir de 15 senedir de onun ufak preamp versiyonu V-Twin'i çok severek kullanır biri olarak, bence gerçeği ile alakası yok.

Amplitube mesela o konularda çok daha iyi benim deşebildiğim kadarı ile.

Tabi bir de şu DigiDesign'ın Eleven Rack denen aleti var, Compel'de olacak. Footswitch ile de kontrol de ediliyor. Da tuzluca. Lambalı amfi fiyatı tuzlu yani. Tabi elbette bir de şahlar şahı AxeFX ultra. Sanırım onlar kesinlikle daha iyi olacaktır da... 2000 dolara Dual Recto mu alırsın, yoksa Axe FX ultra mı? ... Ben normal amfiyi tercih edeceğimi kesinlikle biliyorum. Ama mekan falan durumlarına göre ... piyango falan olsa hani...

B :)
 
Soldano modellemesinin tonları genel olarak benim de kulağıma daha hoş geliyor evet, ama grup biraz daha crispy(türkçesi nedir bilmiyorum) high-mid punch istedi, bu yüzden rectifierı tercih ettik. Yoksa "rectifier olm süpppeeer işte ehüeğa" deyip de girişmedim mesaya :)

Zaten denediğim prosesörler içinde "ben şunu modelliyorum" deyip de gerçeğine yaklaşabilen sadece boss'ların MT-2 modellemeleri oldu. E o da olsun artık biraz :p

AxeFx garip bir alet, sanırım bildiğimiz prosesörlerdeki sinyali hazır bir şablona göre işlemek yerine amfilerin devre elemanlarını bölüm bölüm simule ediyor. Güç trafosunun sag'ine kadar herşey ayarılanabiliyormuş, öyle yazıyordu sitesinde. Bu da uygun gecikme süreleri dahilinde olması için kallavi işlem gücü gerektirir, fiyatını da biraz açıklıyor. Rectifier modellemesinde kesin lamba-transistör rectifier seçme olayı da vardır diye sallayayım :p

Aslına bir yerden bir tane ele geçirip şöyle iyice bir denemek lazım. Yine adam gibi bir amfiyi tercih edeceğime eminim de, AxeFx kayıt stüdyoları için güzel bir çözüm olabilir mesela.

V-twin'i de denemeyi çok istiyorum bir yolunu bulup, çünkü daha önce denediğim lambalı stompbox muhabbetlerinden pek memnun kalmadım açıkçası, düşük gerilimlerde çalıştıkları için lambalar normal bir amfinin gain-stage'lerindeki gibi işlemiyor bu aletlerde. Yine de denemeden önyargılı olmamak lazım.
 
Axe FX cidden dediğin gibi çok farklı bir mantıkta. Bütün parçaları tek tek modellemekle uğramışlar, kapasitörler dediğin gibi trafo falan dahil olmak üzere. Sonuçta elektrik sinyali ile ilgili olduğundan, hem de güzel de yapılır.

Computation gereği haricinde gayet iyi bir yöntem oldu. Ama şimdi en baba chipler kaç para... Yani bilgisayar chipine göre bir tasarım yaparsa diye düşününce de hani olabilir diyor insan.

Dalgayla karışık hep derim, bence fiyatı inecek. Ne zaman bilemem de, çünkü alet herşeyi yapıyor zaten. Hızlanmasına gerek yok,yeni amfi modelleri de icat olmuyor gün ve gün. Dolayısı ile yeni model yaratamayacaklarından dolayı, olan sadece işte Fulltone FullDrive 2'i modellemişlerdi (internetten indirebiliyorsun bu arada aldıktan sonra) sonra başka meşhur pedalları da yapacaklar falan filan...

Piyasanın farkına Fractal'dan sonra bu Digidesign da vardı. Eleven rack de güzel alet cidden. Umarım daha büyük başlar bu işe 10 sene öncesinin modellerini yeniden yeniymiş gibi paketlemek yerine, adam gibi aletle girerler de... Axe FX ucuzlar.

:LOL:

V-Twin çok severim. Öyle hani "lambalı" pedallara pek benzemez. Çok iyi alet. Ama aklında olsun, denerken koyu bas bir amfi kabin ikilisi ile deneme bence. Çünkü mesela marshall tipi kapalı kabinlerde bassları boğabilir. TErsine (mesa da zaten hot rod fender aslında) açık sesi iyi lambalı Fenderlerde alet coşuyor. Bassı open back kombo'nun bas eksikliğini kapatır, işte drive da daha net oğlu net olur. Bu alet + Fender Blues Jr. bana işte Dual Recto'yu sattırttı, gerçi 100W olmasının da büyük etkisi var ya ayrı mevzu.

Bir tane (2. versiyon) alım satımda 500 dolara vardı 2 3 gün önce. Satılmış mıdır bilemiyorum ama.

Hürmet,

B
 
Rekabet olursa ucuzlar kesin de, yine bildiğimiz floorboard prosesörlerin fiyatlarına ineceğini hiç sanmıyorum. Quadcore gibi bi bilgisayar işlemcisi aynı görevi görmez zaten bu aletlerde, kullanılan işlemci mimarileri farklı. Bu aletlerin kullandığı sistemler o işi yapmak için özelleşmiş sistemler. Aynen bilgisayarda güçlü bir ekran kartı kullanmaya benziyor. Çok güçlü bir ekran kartının yaptığı herşeyi CPU'ya da yaptırabilirsiniz, ama verimli olmaz, yavaş olur. Çünkü alet algoritmayı işlemek için CPU'dan faydalanmıyor, sadece o iş için özelleşmiş kontrollerları var. Aynı hardware-software farkı gibi.
 
PhoibosApollon,

Dinledim de. Cidden güzel olmuşlar. Zaten bu seviyelerde artık "tone is in the fingers" lafı geçerli olmaya başlıyor, ki GT6 ile mikrofon girişinden yaptığın kayıt da bunun kanıdı. :!:

Ellerine sağlık.

B 8)
 
slm arkadaşlar ben kendim şahsen boss me-70 kullanıorum ve arkaşımda boss gt-8 var ondan daha iyi distortion tonları verio.. clean tonlarıdada çok gzl özellikle chorus efekti.. ileride analog geçmek isticek arkadaşlarım için bence ilk baş boss me-70 başlamakla fayda var.. çünkü boss analog pedallerinın efektlerini çok iyi yansıtıo.. tavsiyem kafanızı hiç karıştırmadan alın.. memnun kalırsınız çünkü...
 
me-70 acil yardım...

me-70 kullanan arkadaşlardan acilen yardım almam gerekiyor.bir kaç önemli özelliğini hala çözemedim.bunlardan 1.si ton yazdıktan sonra "write" dediğimde sadece U banklarına yazabiliyorum P banklarına geçiş olmuyo bunun çağresi var mı?bir de diğer bank'a geçmek için küçük tuşlar harici bi geçiş yolu olması gerekiyo ama bulamadım acil yardım bekliyorum arkadaşlar...
 
ben gt-8 kullandım 1 yılı aşkın süre boyunca. açıkcası pek memnun kalmadım bekledigim etkiyi yaratamadı. ben lambalı prossesorlerden yanayım artık.. Vox ya da Zoom tavsiyem..
 
Geri
Üst