Ampli Speakerı Patladı!

Arkadaşlar amplimin hoperlörü patlamış. Ne yapmak gerek, neyle değiştirmeliyim, bulabileceğim yerler nerelerdir???


Birde amplilerin hopörlörü ile normal müzik setlerinde, arabalarda bulunan hoparlör arasında ne gibi farklar vardır merak ediyorum...
 
Geçmiş olsun öncelikle, gitar amplisi hoparlörü bulmak bazen sorun olabiliyor ülkemizde bu konuda büyük distribütör firmalara danışmanı öneririm (senkop müzik,zuhal müzik,kıvılcım müzik..vs gibi) onların ellerinde olabilir.

Bir başka çözüm yolu ise hoparlör tamir işleri yapan deneyimli birilerini bulup bir baktırmandır bu yöntem hem daha ekonomik olacaktır senin için. Gitar amplisi hoparlörünü çevremizde her gün gördüğümüz bilinen diğer hoparlörlerden ayıran, özel kılan yönü ise özellikle bir gitarın ses karakterini, en iyi verecek şekilde dizayn edilip üretilmiş olmasıdır, yani kısa ve kabaca toparlayacak olursak genel olarak gitar hoparlörleri mid karakterli olacak şekilde yapılırlar. Başka herhangi sıradan bir hoparlör kullanılması durumunda ise gitar soundu açısından amplide aynı tonal verime ulaşılamaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hoparlörün değişmesi lazım delik var önden..


Biraz zor gibi bulmam ama pioner falan birşeyler uyduracağız artık olursa olur olmazsa kenarda yatar teşekkürler.
 
speaker ın uzerinde ki delik onarılabilir.

speaker yanmadıysa onarman çok daha verimli olacaktır
pioneer speaker almaya nazaran
 
Speaker kaç inç? Aslında eminence bulunabiliyor ama bayağı tuzludur. Eğer amfi ucuz birşeyse değiştirmek, astarı yüzünden pahalıya gelir. Ama iyi bir amfiyse, eminence legend falan bulunabilir. Tabi öncelikle tamir ettirme imkanınız yoksa.
 
100 liraya iyi spiker bulursun. Ben daha once satiyordum 12'' Fender Special Designed Eminence speaker. Bu tarz bir sorunsuz spiker bulabilirsin piyasadan 80-120 TL arasi tahminen.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Yok arkadaşlar. Ampli ahım şahım değil roland cube 15x... Nasıl olduğunu anlatması uzun sürer.:) Hoparlörde tornavida sokmuşlar... Ufak bir delik.


O yüzden pek fazla masrafa girmeyi düşünmüyorum. 20-30 lira gibi bir meblaya olursa yaptırırım yoksa ihtiyacım yok zaten 2. amplimdi kenarı atarım durar..
 
Geri
Üst