1 Mayıs

1 MAYIS Emeğin ve Emekçi'nin bayramıdır. Yıllarca 1 Mayıs üzerinden siyaset yaptıkları gibi bugünkü iktidar da 1 Mayıs ta taksim de gösterilere izin vermiştir. Ancak bu izinin Emekçiler'in oylarını almaya yönelik seçimler yaklaşırken uygulanmakta olan kirli bir tezgah olduğu oldukça aşikardır. 1 Mayıs Emek ve Emekçi bayramı şimdiden kutlu olsun, YAŞASIN 1 MAYIS !!!
 
dünkü 1 mayıs gerçekten senelerdir bu meydanda yani 1 mayıs meydanında işçi bayramını festival şeklinde, bayram havasında kutlamak isteyen emekçilerin gönlüne az da olsa su serpmiştir umarım. senelerdir haykırdığımız "meydanı açın, provoke etmek isteyen o meydana zaten gelmez, gelemez, provoke edenlerin ellerinden bu kozu alın" diye söylendiğimiz gerçeğin ne kadar haklı ve doğru bir söylem olduğunun da haklı gururunu yaşıyoruz.
demek ki neymiş, bu insanlar senelerdir boş yere işkence görüyormuş 1 mayıslarda, demek ki neymiş devlet, istediği zaman 1 mayıs'ı kutlatır, istemediği zaman da 1 mayıs'ı gaz bombası, biber gazı, joblama görüntüleriyle insanların zihnine kazıyobiliyormuş.
meydanda hakkatten hiç polis yoktu, meydanı çepeçevre çevreleyen çelik kafesin dışında bir kaç polis grupları vardı, o da çevik kuvvet bile değildi. zaten ilk birkaç saatten sonra bayrama katılanların çelik kafes dışına çıkmasına bile izin verildi, herkes medenice çıkabiliyor medenice tekrar meydana girebiliyordu.
kürsüde programı sunan kimseler pek yeterli kalamadı, şarkı seçimleri çok bayattı, 1 mayıs marşının çalınması gerekliliğini biz de biliyoruz, fakat arka arkaya 10 defa çalıp, 10. defadan sonra 1 kere bile adam gibi dinleyemediğiniz hissine kapılıyordunuz çünkü çalmaya başladıktan sonra müziği arka fona verip, ikide bir de çocuk kaybı anonsları (meydanda acaip bir çocuk kitlesi vardı, millet çoluğuyla çocuğuyla gelmiş, bu bile bayramın bayram gibi kutlandığına başka bir işaret), bilmem ne anonsları biraz baydı gibi oldu.
velhasıl kelam güzeldi, biraz coşku az gibiydi ama onu da 32 yıl sonra taksim'de kutlanmasına verelim, gelecek seneler için o da iyileşir zamanla.

tekrar Türkiye işçi sınıfının ve tüm dünya halklarının emekçi kitlelerinin 1 mayıs'ı kutlu olsun.

YAŞASIN 1 MAYIS
 
illnino demiş ki:
Tayyip açıklamalarında bu 1 mayıs'ı kendi hanesine olumlu hareket olarak yazdırdı....

son 3 yılda 1 mayıs'ı taksim'de kutlamak isteyen emekçilerin ve onun devrimci kitlelerinin ne gibi zorlu mücadeleler verdiğini es geçerek veya bilerek unutmak isteyenler, bu 1 mayıs'ı akp'nin lütfuymuş gibi görebilirler. genellikle yandaş medyanın ve zihniyetin söylemleri bu doğrultuda şu anda.
fakat son 3 senedir taksim'i 1 mayıs alanı yapmak isteyen emekçiler, bu yıl 1 mayıs'ın taksimde olması gerektiği gibi kutlanmasını, akp'nin bizlere bahşettiği birşeymiş gibi göremez, kimsenin de öyle gördüğü yok zaten. bu, sadece akp zihniyetinin söylemi olabilir, o kadar.
 
1 mayıs evet güzeldi taksim de olay yoktu herkes gönlünce kutladı bayramı ama yine Tunceli de askerler öldürüldü Taksim de yapamadılar ama Tunceli de yaptılar...
 
1 mayıs'ı illa çirkin görüntülerle, nahoş olaylarla yanyana getirmek isteyen zihniyet, 1 mayıs'ı kötü olaylarla ilişkilendirmek için and mı içtiniz naptınız anlamadım ki?
1 mayıs'tan önce sürekli taksim meydanında olay çıkacakmış havası veren, sanki her 1 mayıs'ta bir bayrağa tırmanılıp, bayrak gönderden indiriliyormuş gibi haber yapan medya grupları 1 mayıs'ta hiçbirşey olmadığını görünce 1 mayıs'ın artılarını valilik ve emniyete yazmayı uygun gördüler.
1 mayıs sabahı "evet şu ana kadar bayrak'a bir saldırı girişiminde bulunulmadı" tarzı haber yapanları duyduk ya, şimdi de doğudaki terörü 1 mayıs ile ilişkilendirmeye çalışanları görüyoruz, tayyip te geçen gün böyle konuşmuştu.
nasıl oluyor da doğudaki terörü 1 mayıs ile ilişkilendirebiliyorsunuz, aklım sırrım ermiyor, gerçekten zor oluyor mu?
yaw arkadaşım ordaki terörist ne anlar 1 mayıs'tan ne anlar tarihten şundan bundan, ayın kaçı olduğunu biliyormudur sizce? vur deniliyor vuruyor.
bugün de bir uzman çavuşun otomobili tarandı, arabanın içinde eşi ve çocukları vardı, bugün günlerden ne 4 mayıs. bunu neyle ilişkilendirceksiniz? içinde bulunduğumuz hafta trafik haftası, pkk'lılar o yüzden yolda seyretmekte olan bir arabaya saldırdı mı diyeceksiniz?
toplum olarak şu yüzeyselliği heryerde görmekten o kadar çok sıkıldım ki, artık böyle sokaklara çıkıp haykırmak istiyorum.

1 mayıs işçi bayramı emek kitlelerine yaraşır bir şekilde bayram havasında kutlandı, hiçbir nahoş olay olmadı, 1 mayıs'ın tüm güzellikleri ise senelerdir o meydanda bu bayramı kutlamak isteyen işçi-emek kitlelerine, devrimci yurtsever ileri siyasi parti ve grupların hanesine artı olarak yazıldı. ordaki güvenliği ve bilinci de meydana bu gruplar aşıladı, nokta.
 
Dağda ki terörist tarihi bilsin bilmesin ona emir verenler hem tarihi ve hemde ne zaman ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Tabii ki birbiri ile ilişkili olaylar var onların amacı zaten belli mevcut huzur ortamında bozgunculuk yapmak. 1 Mayıs gibi günler de onların vazgeçilmez zamanlarından biri çünkü olay çıkarmak için çok iyi fırsat . Olay 1 Mayıs değil ki, zaten çok umrunda mı emeğin, işçinin bayramı adam öldürmek için fırsat sadece. Bakıyorum da takmışsın yaftayı sizli ,bizli yorumlar arkadaşım sen bayram havasında 1 mayıs kutlarken ben askerin öldürülüşünün 1 Mayıs'a denk gelmesini tesadüf bulmuyorum ve içim acıyor, bence de nokta.
 
yaftalamadım arkadaşım, siz şucusunuz bucusunuz diye birşey mi söyledim?
1 mayıs'ı başka gereksiz şeylerle ilişkilendirmeye çalışan zihniyetleri eleştirdim, 1 mayıs başka birşey, diğerleri başka birşey. eğer sen, kendini 1 mayıs'ı başka şeylerle ilişkilendirenler arasında görüyorsan birşey diyemem, o senin bakış açışın.

valla çok sıkıldım artık bu her yerde karşıma çıkan yüzeyselliklerle uğraşmaktan, yoruldum artık galiba sığ söylemlerle mücadele etmekten, şeytan diyor, naparsanız yapın ulan, ne haliniz varsa görün demek geçiyor artık içimden.
 
1 mayıs antalyada da güzel kutlandı...tabi taksim meydanının yerini tutamaz o ayrı konu...ama bence en büyük eksik (antalya için konuşuyorum) turizm emekçilerinin hiç meydanda olmamasıydı...turizmdeki gibi insan sömürüsü inanın bana hiçbir sektörde yok...turizm emekçilerinin meydanlarda olmaması çok büyük bir kayıp bu ülke emekçileri için...
not: daha turizm sendikası bile yok...(var da 3-4 kişiden oluşuyor, sendikalıyım diyeni direk şutingen... :evil: )
 
Arkadaşlar sağcısı solcusu ,Alevisi sunisi,kürtü türkü bir kenara bırakalım..Bazı şeyleri anlamak için sadece insan olmamız yetiyor.
Bazı insanların kadın hastalığı vardır bazılarının gitar, bazılıarının ise araba ...böyle hastalıklar sürekli devam ediyor derken birde bakıyoruz para biriktirme hastalığı yaşayan insanlar var.Bunlar petrol yataklarını satın alırlar,banka kurarlar ve halkı sömürürler..Yüksek kar yapmak için işciye az maaş verir ve çok çalıştırırlar..Bu durumda işci çok çalıştığı zaman ister istemez iş kazaları oluyo ve bir insanın canı bu kadar basit bir yöntemle kaybediliyor( tersane ve fabrikalar buna örnek verilebilecek yerlerdir)...
Olayı uzatmaya ve konuyu detaylı bir şekilde açıklamaya gerek duymuyorum...Bankalar hadi neysede küçük esnafların dükkanlarının taşlanmadığı 1 mayıs hepimiz adına kutlu olsun..Murat ökcü...saygılarımla
 
1 Mayıs' ı bile Tandoğan' da kendi propogandasına dönüştürenlere yazıklar olsun... Oraya gidipte 1 Mayıs ta onlara alkış çalanlara da emekçi diyemiyorum yazık ki... Ama bakanın konuşması komikti kendi kendilerini gaza getiriyorlar bakan konuşuyo konuşuyo sonra bir dış ses aynı mikrofona yasamızı isteriz diyo tabi koyunları aşağıda arkadan destekliyor, ardından bakan da kalkıp yasayı da haziran sonuna kadar geçireceğiz meclisten diyor ve alkışlar bağırıklar tandoğanı inletiyor... Yazık kendi kendini gaza getiren bu ulu günü bile kendi propogandasına çevirenlere yazıklar olsun. Orda o bakana alkış çalanları da savunduk 1 Mayıs' ta Taksim' de onlar içinde şarkılar söyledik, yürüdük hatalarından dönsünler diye. Emekçi adam düzenin ekmeğine yağ sürmez, düzene destek vermez...
 
Son haberleri paylaşabilir misiniz, ne doğru ne yanlış bilelim. Taksim 1 Mayıs'ta açık mı, hangi gruplar taksimde? Ben Tekirdağ'dan katılacağım, üye olduğum örgüt yok o nedenle soruyorum, herşeyden bi haberim.
 
Geri
Üst