Vincent Van Gogh

Yada başka bir deyişle kulağını kesen ressam. Bilmiyorum resim sanatıyla ilgilenen varmı ama ressam deyince aklıma bu isim gelir. Özellikle " The Potato Eaters, Sun flowers ve Starry Night " en sevdiğim tablolardır. Delirdikten sonra yaptığı tabloların çok daha iyi olduğu benim dikkatimi çekti.
 
Ben Impressionismus/Renaissance hayraniyim. En beyendigim ressam Manet (Impressionismus). Cok sevdigim resim "koltukta oturan hatun". Resimi ilk gördügümde beyenmistim. Hatun beyaz elbise icinde koltukta oturmus ve gözleri sola kaymis. Cok üzgün bakisi var resimde.
(O resim üzereni sunlari bilgi edindim:O hatun istedigi ressamlik kolejine gidemedigi icin ve o zamanda 29 yasinda ve bekar oldugu icin cok zor anlar geciriyormus.)
 
''Starry Night'' ben de çok severim özellikle bunu..hatta yağlı boyada çalışmayı denemiştim ama sonra ne oldu hatırlamıyorum sanırım çöpe gitti..zaten bir şeye de benzememişti :p bir de kulağını kestikten sonra kendi portresini yapışı...tekniğini çok beğenirim ,fırçanın tualde bıraktığı o estetik izler çok etkiler beni...garip...
 
Van Gogh ciddi anlamda iki donemde incelenir..
1. Akıl hastanesi öncesi
2. Akıl hastanesi sonrası...
İlk dönem çalışmalarına hayran olduğum bir ressam ama objektif olarak yaklaşmam gerekirse çalışmalarındaki yoğunluk ve renklere yansıttığı duygu gercekcilik tasımıyor yalnızca ruh halinde hissedilip, anlık sürec içerisinde değişkenliğe uğraması insan üzerinde etkili oluyor. Dünyaya olan nefretini resimlerinde kullandığı tezat renkler ve geometrik motiflerle tablolarında aktarıyor...
Mavi gökyüzü, yeşil ve dikdörtgen yıldızlar V. Van Gogh 'un ikinci dönemine ait çalışmalardır.
Bir çok sanat eleştirmenine göre de Gogh'un dünya çapında bu kadar etkili ve tanınır olmasının nedeni kulağını kesmesi olarak nitelendiriliyor.
NOT : Bu arada cidden hocam gibi konuşmuşum :p
 
Van Gogh aslında 'ressam' geçinen bir insan değildir,resim sanatına ilgili biridir ancak yeteneği onu ressam statüsüne sokmuştur.Müzesinde de zaten resimlerinin çoğunun yeni teknikleri denemek ve öğrenmek adına yapıldığı belirtilmiştir.
Müzesi Amsterdam'dadır.
 
Tamam da bunların çoğu müzaide oluyor.Sergilenmek için değil sadece devlete para kazandırmak için yapılan bir metod bence...Satın alınması bence daha doğru olabilir.
Ne yalan söyliyim çok zengin olsam hakkını veririm. :)
 
ya o kişinin kendisine ve parasına kalmış..ben para verir miydim bilmiyorum..ya ne bileyim biraz daha gerçekçiyim..onun yerine fakirlere yardım ederdim herhalde..neyse gereksiz bir konuşma oluacak galiba..
 
van gogh çok severim
12 yaşındayken hollandadaki müzesine gitmiştim hayran kalmıştım ben ilk resimlerini beğenmişimdir karakalem olanları
müzeyi 4 saat boyunca gezmiştim belki de resme ilgim o zaman başladı
sonra beş sene resim kursuna gittim iç mimarlık istiodum ama bi öğretmen yüzünden vazgeçtim ve işletme okucam
van gogh görünce eskileri açtım:)
 

Benzer konular

Geri
Üst