Vincent Van Gogh

Çok romantik renkler çalışmış eserlerinde özellikle de sarı ve mavi ağırlıkta.Ayrıca depresif renkler olunca bunlar beni bayıyo açıkçası.Kıyaslama yap deseler Dali 1 numara der giderim.
 
Ama tarzları çok farklı,tamamen farklı yani :) İkiside gelmiş geçmiş en iyi ressamlar arasında tabiki,ama bence böyle bir kıyaslama yapılmasa daha iyi.Depresif renkler beni bayıyo demekte garip bir eleştiri,resim açısından en azından.
 
Tarzları farklı biliyorum burda vurgulanmak istenen Dali ye olan hayranlığım (:)
Resimde rengin bi önemi yok mudur?Tabiki var.Depresif bi sanatçı zaten bu arada izlediği tarzdan ziyade özellikle kullandığı renkler var mavi ve sarı.Hemen hemen birçok eserinde bu renkler çok yoğun diğer renklere oranla.Bundan hoşlanmadım ben.Eleştirim garip değil yani...
 
ölümünün ardındaki sırların sebebini kendisi oluşturmadı mı? yaptığı şeyler hatamıydı? değer miydi? Bunlar bi çelişki mi? bu dördünü istiyorum..! :))) şakası bir tarafa gayet ciddiyim (;
 
van gogh yalnızlığa sıkıntıya daha fazla dayanamadı ve bi bunalım içindeyken önce kulağını kesti sonra ki bunalımda silahı çekti.yaşarken sadece bi tablosunu satabilmiş şimdi ise milyon dolarlara satılıyo..
 
van gogh;

sanat,hayat,aşk ve delilik her daim müstakil ve muhteremdir !
(tüm kara parçalarında Afrika hariç değil!!)

ve delilik en çok kokusundan belli olur
oysa bu adamın deliliği ''renkten'' belli oluyor

''van gog sarısı.''



maksimilyan.
 
van gogh un deli olduğu söylenir durur delimiydi bilmiyorum ama deli olmuşsa açlıktan ve fakirlikten olmuştur okadar hoş resimler yapmasına rağmen kendi çağına ayak uyduramamış bir ressamdır van gogh renk uyumu ve fırça darbelerindeki estetiklik günümüzde anlaşılmış bir mucize kanımca fakat hayatı boyunca tek tablo sattığıda acı bir gerçek:(
 
van gogh'un resimleri bana her zaman picasso'dan,dali'den daha etkileyici gelmiştir.van gogh bir yandan çok iyi çizerken,bir yandan çoçuksu yanını korumayı başarabilmiştir.renkleri kullanımı ve resimlerindeki siyah çizgileri çok beğeniyorum.ama picasso'un bazı resimleri bana çok zorlama gibi geliyor.picasso'nun yıllar geçtikçe değişen çizgileri hep benim için eksi yönde.
 
benim babam van gogh un 10 15 tane tablosunu aynen yapmıstır onlar kadar guzel oldu:D her turlu ayrıntı yerli yerinde yapmıs oturtmus resmi..
aynı zamnda şizofrendir van gogh kulagı kesik insan nasıl gorunur diye merak edip kulagını kesmesi zaten bunu gosteriyor yeteri kadar..
 
benim için birinci sırada goya gelir. para karşılığı çizdiği portreler değil de yaşadığı dönemin gerçeklerine tepki olarak verdiği eserler dikkatimi çeker hep. ama van gogh'u da severim. özellikle yıldızlı gece ve patates yiyenler favorilerim :)
 
Geri
Üst