Sansamp TRI-A.C.

dnt_b_nlve demiş ki:
bas gitarda bu aleti kullanan var mı?varsa fikrini almak isterim.
bir arkadaşım bar programı için kullanıyor. ama doğrudan sisteme girmiyor. bazen DI box, bazen behringer tüplü pre amp, bazen de behringer mixer'e girip ondan sonra sisteme giriyor. bence gayet başarılı bir sonuç ortaya çıkıyor.
 
ben su anda hartke bass attack,behringer limiter ve boss overdrive kullanıyorum..
sistem sırası:
basgitar-->limiter-->overdrive-->hartke( preamp )

bu aleti overdrive ve hartke arasına koymayı düsünüyorum..yani aletin driveından ve eq potlarından ara ton olarak faydalanmak istiyorum..
dün direk amfi ve gitar arasında koyarak denedim studyoda ancak tam setupımla da bir deneyip yine iyi verim alırsam satın almayı düsünüyorum..

bu yukarıda yazdıgım setupımla ilgili fikir istesem?:>
 
tri ac ı alıp bilgisayarda kayıt yapmak evde amfi ile calmak ve gerektiğinde sahnede kullanmak istiyorum.benim takıldığım nokta su.ev için max 30 watt amfi alacağım .hangi amfiyi alsam tri ac ile sorunsuz kullanırım.kullanan arakdaşlar setuplarını yazarsa sevinirim
 
sonunda pe60 ve tri ac aldım.yasasın tech21 :D cok tatmin edici bir set up için yol almıs bulunmaktayım :D su an için gayet memnunum.benim sorum tri ac kullananlar analog dizilerinde baska hangi pedalları barındırıyorlar.hangileriyle nasıl sonuc alıyorlar.ben rat 2 kullanıyorum simdilik.ama distortion pedalı gibi kullanamıyorum.sadece tubescreamer gibi kullanıp olumlu sonuc alabiliyorum.fikirlerinizi yorumlarınızı bekliyorum
 
tri ac kullanıyorum preamp olarak.pe60 ile cok doğal bir ses elde ediyorum.tam istediğim gibi.para bulup bir reverb pedalı almam gerekli.sonra comp sonra diğer analoglar :) sevdim ben bu tech21 i :) senkoptan aldım.liste gfiyatı 460$ ama saolsunlar indirim yapıyorlar peşine.
 
amfinin inputuna girince bi acayip oluyo yanılıyomuyum.. 2 preamp ustuste geldiği için sanırım. bende 20 tane pedalı amfinin o guzel preampından mahrum etmemek için satmak zorundayım pedalı :( ama bar programı fln için ideal
 
tabikide iki preamp arka arkaya pek iç açıcı sonuc olusturmaz.ben dediğim gibi pe 60 ile birlikte cok sevdim.pa ve kabin ile evdede kullanılabilir.gayet güzel alet.analoglarla nasıl anlasıyor deneyerek göreceğim
 
olmuyo olmuyo. :) butun pedalları fx send return yaparsan olur ozamanda guzelım amfinin pre amp ından mahrum kalırım o yuzden senin sistem en kralı ;)
 
bi sorum olacak. triac'ı bypass ettiğimde yani çalışmaz durumda iken geçen ses'i distort ediyor.bu normalmidir. önceden kullandığım gt2 de böyle bi olay sözkonusu değildi.
 
Dün arkadaşım bar programında kullandı birde yanına boss ekolayzır kullandık. marshall 30 watt amfi gitar ibanez rg1550 ydi yani 15xx serisi bir gitardı. Aldığımız distortion tonları çok sertti yerli rock müzik için çok fazlaydı barda milletin kafasını şişrmemek için çok kötü bir ton ayarlamak zorunda kaldık. ayrıca aşırı derece tiz tabiri yerindeyse cırtlak bir ton aldık tüm soundcheck ayarlarını iyi bilmemize rağmen böyle oldu yani demek istediğim sanırım çok sert bir karaktere sahip pedal :)
 
aşırı sert bir tonu yok hatta güzel ayarlarsan çok yumuşak,overdrive tadında tonlar elde edebilrsin..(british veya fender amp ile) california ile de sert tonlar elde edebilirsin..ama o da aşırı değildir..
 
Mastitis demiş ki:
Dün arkadaşım bar programında kullandı birde yanına boss ekolayzır kullandık. marshall 30 watt amfi gitar ibanez rg1550 ydi yani 15xx serisi bir gitardı. Aldığımız distortion tonları çok sertti yerli rock müzik için çok fazlaydı barda milletin kafasını şişrmemek için çok kötü bir ton ayarlamak zorunda kaldık. ayrıca aşırı derece tiz tabiri yerindeyse cırtlak bir ton aldık tüm soundcheck ayarlarını iyi bilmemize rağmen böyle oldu yani demek istediğim sanırım çok sert bir karaktere sahip pedal :)
nekadar anladığın soundcheck ayarı dediğinden belli. birincisi pedalın uzerinde drive i ayarlamak için bi knob var. 2. si mesa simulatorunu secersen bu haliyle sert olacaktır lakin drive ını dusur olmasın.. tweed sececektin fender tween reverb u yasayacaktın ;) 3. su 2 preamp ı üst üste getirmişsiniz. tri ac amfiye girilmez. girilirse de inputtan değil send return den yada loop dan (aynı sayılır :) ) gireceksin. ki 2 preamp ust uste gelmesin. tiz liğini de ton knobundan high frq dan ayarlayıp dilediğince kısabilirdin. yanı tamamiyle yanlıs bilgiler vermişsin. hatta bilgi değil hurafe ;) yada neyse.
 
Yaw arkadaşlar,Tri-Ac 'yi kullanırken yazdığım tonlar birbirinin aynısı oluyo.Mesela ben şahsen tweed moduyla Calif modunun arasında bir fark göremedim kullanırken sadece bass-tiz-mid lerle oynayınca işte bildiğiniz eq farklılığı oluyo okadar. Gt2 kullanırken tondaki değişimi hemen anlayabiliyodum hatta mic. similasyonlarında bile baya baya ton değişiyodu ama bu Tri-Ac'de modlar birbirinin aynısı(mı) bana mı öyle geliyor yoksa????
 
tweed ile calif bence tamamen farklı be abi.ilginç geldi bana.equ aralığı da gayet güzeldi.tabi ben pe60 ile kuıllandım belki ondan olabilir bu fark
 
Evet tabiki bu pedal için önerilen tek amfiyle kullanmışsın:) Hatta şunu söyliyim bendeki Fender Roc Pro1000 amfiye inputtan girdiğimde yada fx de olur sorun değil, seste bir gariplik oluyordu. La telinin 7-9 perdelerine bastığımda dist. tonlarda sesimde bir kesiklik bir bass patlaması oluyodu.Başka amfide olmadı bu,sanırım benim amfimin hoparlörleri bu frekanstaki notaları kaldırabilecek özellikte değil dedim.diğer notalarda okadar da belirgin gariplik olmuyordu.
Neyse başka amfilerde sonuç nasıl?Yani modları değiştirince tonunuzda bariz değişiyomu (gt2 gibi)?
 
Tri-ac hakkında çok güzel şeyler okudum ama bir sorum var. Power Engine 60 almaya maddi gücüm yetmiyor ama evde 50w bir hughes&kettner amfim var. Tri-ac'tan bu amfimin line-in'ine girsem, amfimi power amp + kabin olarak kullanmış olur muyum? Amplimden pek memnun değilim ama 12" Celestion var içinde kullanabilsem süper olur diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst