Perum ( Heavy & Thrash Metal ) - İstanbul

N

Nosferatu34

n114720878250_128.jpg



Grup İsmi: Perum
Şehir: İstanbul
Kuruluş Yılı: 2008
Yaptığı Türler: Heavy Metal, Thrash Metal

Resmi Web Sitesi : www.perum.anatolianrock.com
MySpace Profili : www.myspace.com/perum34
Alternatif Site : www.perum.sampz.net
Garaj Sitesi : www.perum.garaj.org
FaceBook Sayfası : http://www.facebook.com/pages/Perum/114720878250

- Anatolianrock sitemizde, myspace sayfamızda ve FaceBook grubunda çeşitli videolar ve kayıtlar; ayrıca bir çok fotoğraf mevcuttur.

- Perum olarak henüz bir vokale sahip değiliz. Videolarda ve kayıtlardaki vokaller idareten kullanılmış, yardımcı olmuş arkadaşlardır. Buradan vokal aradığımızıda belirtmiş olalım.

# Grup Elemanları #

Ritm Gitar : Gürkan ATILGAN
Solo Gitar : Melikcan GÜNEŞ
Bass Gitar : Uğur MASAT
Davul : Orkun DUMLUPINAR

# Perum ismi nereden geliyor? #

Constantine oynayan ya da izleyen bunu bilebilir.Oyunda ya da filmde cehenneme açılan kapının 4 anahtarndan birisidir "Perum".Aslında anahtar değil su birikintisinin üzerine gelinip söylenen 4 sihirli sözcükten birisidir.

# Perum'un Hikayesi / (Oto)Biyografi #

Önceleri grubun ritm gitaristi olan Gürkan başka bir grupta ritm gitaristlik yapmaya hazırlanıyorudu. Ancak grup elemanlarının görüş, istek ve emirlerine uymadığı için grubun bass gitaristinin sözcülüğüyle gruptan ansızın atıldı.

Okul muhabbetlerinde Melih ile aynı müziği dinlediklerini farkettiler ve bu olay tanışmalarına vesile oldu.Melih Gürkan'ın daha öncedne bir grupla çaldığının ve atıldığını öğrenmişti.Dinlediği müzik türü gereği o da gitara meraklıydı.Gürkan'ın yardımlarıyla Melihte olayı çözmüştü ve grubun solo gitaristi olarak çalacakti.Bundan sonra geriye diğer elemanları bulmak kalmıştı.Melih'in çocukluk arkadaşı olan Saadettin, Melihten görüp heves ederek bir bass gitar aldı ve gruba bass gitarist olarak dahil oldu.Fakat 3-4 ay gibi bir sürede bir ilerleme gösteremeyince kendi isteğiyle ve kimseye haber vermeden gruptan ayrıldı.Bunlar gerçekleşirken Melih ve Gürkan çalışmalarına ara vermeden devam ettiler.Evde birkaç şarkı amatörce çalıp kayıt ediyorlardı.

Bir gün Melih internette gezinti halinde iken Onur ile tanıştı.Grubun grup denilebilmesi için bass gitariste ve davulcuya ihtiyacı vardı.Melih; Onur ile bir süre görüştükten sonra Gürkan ile tanıştırdı.Grup artık 3 kişi olmuştu ama henüz bir davulcuya sahip değillerdi.Bu sorunu da Onur'un eski arkadaşlarından aynı zamanda eski müzik çalışmalarından davulcusu olan Deniz'i grupla tanıştırmasıyla aşıldı.Fakat grubun bass gitaristliği yapan Onur'un gruba karşı olan ilgi, alaka ve çalma isteğinin gün geçtikçe azalmasından ve bi süre sonra hiç kalmamasından dolayı gruptan uzaklaştırıldı.

(Onur'a aramızda olduğu süre içerisinde gruba olan katkılarından dolayı teşekkürü bi borç biliriz.)

Gruba bir bassçı lazımdı.Eskiden malzemeci, kameraman v.s. v.s. olan Uğur,Melikcan ve Gürkan tarafından bassçılığa terfi etirildi(Nihaha).Bassçı problemi tekrar çözülmüş oldu.

Bunun ardından çalışmalarına devam eden grup okuluna gelen yarışmaya davet mektubuyla KASDAV Liseler Arası Müzik Yarışmasına katılmak için kolları sıvadı.Gerekli hazırlıklar tamamlandı, parça belirlendi, beste tamamlandı ve yarışmaya başvuru yapıldı.14 Mart 2009 günü Bostancı Gösteri Merkezinde yarışma performanslarını sergilediler.Böylece ilk konserlerini birkaç bin kişinin önünde vermiş oldular.

Daha sonraları Deniz de Onur ile aynı sebeplerden ( gruba karşı olan ilgi, alaka ve çalma isteğinin gün geçtikçe azalmasından ve bi süre sonra hiç kalmamasından )ve grup ile tarz uyuşmazlığından dolayı gruptan oy birliği ile uzaklaştırıldı.

Bu olayların ardından grup baterist ve vokal arayışına girdi.

Arayış devam ederken; Gürkan'ın odasındaki HomeStudio'nun temelleri atıldı...

Arayış sürecinde grup elemanlarının okulları değişti. Hepsi aynı okulda eğitim gördükleri için topluca başka bir okula aktarıldılar. Gittikleri okulda yapılan müzik çalışmalarında Orkun ile tanıştılar. Bir kaç provadan sonra anladılarki aylardır aradıkları adam davul sandalyesinde oturuyordu. Orkunda aynı fikirdeydi ara verdiği müzik yaşantısına devam ediceği adamlar karşısındaydı. Üstü kapalı şekilde gruba girme isteğini belirten Orkun, Perum'un olumlu cevabından sonra kadroya dahil oldu. Grup tamamlanmıştı. Bir kez daha önceki adıyla "KASDAV" yeni adıyla ETI Crax 13. Liseler Müzik Yarışması'na katılmak istediler. Okuldan müzik çalışmaları vasıtasıyla kaynaştıkları, arkadaşları Mert ERYENER'in vokal görevini üstlenmesiyle çalışmalara başladı. 1-2 ay gibi bir süre haızrlandıktan sonra yarışma usuluna göre kayıtlar ve grup hazırlandı. 6-27 Mart 2010 günlerinde eleme ve final şeklinde 2 defa Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne aldılar. Final aşamasına katılmaya hak kazanmışlardı ancak finalde zafere ulaşılamadı. Yarışmanın verdiği sahne deneyimini ve müzikal tecrübeyi öncekilerine ekleyen grup üyeleri "Perum" için çalışmaları hızlandırdılar.

Perum son halini aldı ve yoluna kararlı adımlarla devam ediyor, edecek......
 
Çok uzun yazmışssınız, tavsiyem daha öz ifadeler kullanın, daha rahat ulaşırsınız insanlara, zaten bilgiler verdiğiniz sitelerde yazıyor.
 
Geri
Üst