reason cubase üstadları anlatıyor

Bir directory'mde yaklaşık 80 tane *.rfl dosyası var. nn-xt de browse patch diyorum ancak 10 küsür tanesi seçilebilir durumda, ve her birinin içi de dolu değil. reason 2.0 kullanıyorum.
1. neden tüm rfl dosyaları görünmez? versiyonumdan mı kaynaklanıyor?
2. nn-xt değilde başka bir tool2dan mı açmam gerekiyor? sonuçta hepsi rfl.

Operation manuel de de rfl diye search ettiğimde hiç birşey bulamadım.
 
Refill(rfl) Reasondaki modüllerde kullanılabilecek tüm dosyaların toplandığı bir imaj dosyası gibi bir şey.Yani hepsini nn-xt de açamazsın.İçinde rex dosyaları da vardır, redrum sampleları da.O yüzden tüm modüllerde refill dosyasını browse edip bakacaksın içinde ne var ne yok.
 
Arkadaşlar gülmeyin ama şuanda kendime ait olarak reason adapted mevcut elimde m-box ile geldi..kendi içinde bir demo var basıp dinliyorum filan fakat kendim nota yazamadım delirmek üzereyim 1-2 ay kadar once full versiyonun da bulmuştum ancak adapted oldugu içinmi bilemiyorum lütfen yardım edin..Kendi yardım kısmında aradım aradım bulamadım..elimde klavye vs. olmadıgından basıp calamıyorum nota olarak yazmam lazım yani yan duran piyano hizasında duz seritler halinde yazmak istiyorum .. lütfen yardım edin görüşmek üzere...
 
Selcuk abi saol. 1. sorumdaki kastim şu idi: folder'ın içinde yaklaşık 80 tane dosya olmasına rağmen nnxt veya rex vs'de browse patch dediğimde en fazla 10 tanesi görünüyor ve bu 10 tanenin içinde de boşlar var. Neden diğer 70 tanesi görüntülenemiyor. 2.0'ı 2.5 mi yapmam lazım acep
 
Bu sorununuzu şu şekilde çözelim o zaman.Bu indirdiğiniz refiller bireysel olarak hazırlanmış refiller ve genellikle akai dosyalarından hazırlanıyor ve bunları nnxtde değilde diğer samplerda preset şeklinde değil sample dosyası olarak (wav dosyası yükler gibi) yüklemeniz gerekiyor.Bir de bu şekilde deneyin.Çok kullanışlı bir yöntem değil çünkü sampleları kendiniz map etmeniz gerek.
 
hah ben de bu dosyaların spesifikasyonlarıyla ilgili bilgi arıyordum tam.bir ara deneyip çözümü yazarım buraya. çünkü açamadığım tek refill dosyası var, buna benzer bir sorunum olmadı başka.
 
bende de işte yaklaşı9k 1.6 gb ve 80 küsür rfl dosyası var ama hepsini kullanamıyorum.

Selçuk abi sample dosyası olarak nasıl yükleyebilirim detay verir misin?

Pyramind inşallah güzel sonuçlar bulursun.

Skatest tüm reason synth'lerini denedim.

Bu arada bu matrix denen olayı biraz inceleyeceğim ama ne işe yarar daha tam bilmiyorum. Kısa bir bilgi verebilir misiniz?

Pyramind bu arada band in a box ile ilgili bir başlık açıyım diyorum. Ne dersin? Biraz onu da tırmalamak istiyorum.
 
matrix pattern sequencer, adı üstünde bir pattern sequencer :) bu aletin arkasındaki note cv ve gate cv çıkışlarını mesela samplerın aynı isimli girişlerine bağlıyorsun. aletin curve ve keys isimli iki modu var. keyse bölümünde, klavye tuşları ile bir piano roll ekranı çıkıyor burda bu tuşları düzenleriğin zaman, o tuşların notalarını samplera yolluyor. mesela sürekli loop eden bir bass riffini oraya koymak mümkün. ordan da samplera.

note cv nota bilgisini, gate cv ise o an bir notann aktif olup olmadığını(basılı veya değil) yolluyor. tek kullanım alanı bu değil ama.

bu edevatı bir efekt ünitesine bağlayıp onun parametrelerini de kontrol etmek mümkün. mesela curve istenilen şekilde ayarlanıp bir efekt ünitesine bağlayıp loop eden efekt değişimleri yaratmak mümkün. denemedim ama mümkün olduğunu biliyorum, bazılarının kullandığını gördüm projelerde(internetten indirip incelediğim).

band in a box ise çok işlevsel yalnız arabirimi tam bir fiyasko olan bir yazılım. bir iş en zor nasıl yapılabilir diye düşünmüş, öyle dizayn edilmiş. bir başlığı hakediyor gerçekten, eğer sorunların varsa yaz derim ben, bilenler cevaplasın başlığına... bir parça girebilmem saatler sürmüştü hatırlarım..
 
Metto nn19 digital samplerı aç reasonda. sağ tarafta piyano klavyesi görünen yerin hemen üstünde browse edebileceğin bir buton mevcut.Tıkla ona refiller nerdeyse ordan bir browse et.Görünmeyen refilleri görebileceğini zannediyorum.
 
Slmlar öncelikle böyle bir konu açıldığı için gerçekten çok mutluyum bunu belirmek istedim.
Şİmdi reason üstadlarına bir sorum var. :?:

Bu reason içindeki factory ve diğer ses banklarındaki
sample sesleri bilgisayarımın içine
wave dosyası olarak nasıl aktarırım. (tabi buna kit lerde
dahil...)


Bunu istememin sebebi bankaların içindeki
zil,tom,keman vs... seslerini çok beyeniyor olmam ve bu sesleri
fl studioda kullanmak istiyorum.
Ve bu kadar para verip aldığım reason a bir türlü ısınamadım bana çok kullanışsız gibi geliyor,bilgisarımda öylece yatıyor :cry:

E tabi birde bildiğiniz bir program kullanmak varken reason beni
yorucak gibi.Gerçi tab tuşuna bastığım andaki arka konsol
kablolar gerçekçilik beni
biraz cezbetti ama zaman problemi...

Şimdi üstatlar
Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa
ellerinden geldiğince yardımcı olursa sevinirim..

Cümleten Kolay gelsin...
Bccsug
 
bccsug: reasonun da fruityloopsun da üstünlükleri va. ben reasona daha hakimim, vakit bulursan incelemeni tavsiye ederim :) aynı şey benim için de geçerli tabi, fl studio kurcalamam gerek biraz. herneyse.

soruna gelince, refill dosyalarını convert etmeyi daha denemedim ama "chicken systems translator" veya "awave studio" gibi bir sample conversion programı ile bu refiller içinden istediğin dosyaları extract edebileceğini düşünüyorum.
 
Awave studio 9.1 deneme sürümünü şimdi netten download ettim.
Fakat bu conversion programı ile
rfl--audio ya bir cızırtı olarak dönüşüyor.

Aslında reason içinden sesleri birer birer export edip wave dosyasına dönüştürmek mümkün fakat bilindiği gibi bu çok zahmetli
bi o kadar da yorucu bir iş.

Factory Sound Bank dosyasını Refill dosyası halinden çıkarıp kalsik bir
alt+alt+alt ...audio dosyasına çevirmek mümkünmüdür acaba..

Bccsug
 
ZEOS, Reason da bir sampler aç NNXT mi ne o mesela... Sonra altta Notaları yazıp ve de ensonda açtığın sampleri görebildiğin aletin ismi yazan yere bak. Orada NNXT yi göreceksin. Ona klikle bir defa. O alet ile ilgili bölüm üzerinde çalışmaya başlayabileceksin böylece. Sonra, yine alttaki bölümde klavyeyi görebileceğin ikona klikle ve klavye notalarının soldan sağa doğru mezurlar şeklinde ilerleyerek devam ettiğini göreceksin ama içi boş olacak tabi. İstediğin enstrümanı NNXT den seçtikten sonra da nota bölümüne istediğin gibi istediğin notaları edit edebilirsin ve play yaptığında çalacaktır. Çalarken de istersen (çalmazken de) NNXT den enstrümanıo değiştirebilirsin ama nota değerleri hep sabit kalacak. Kolay gelsin.
 
Geri
Üst