matrix pattern sequencer, adı üstünde bir pattern sequencer 🙂 bu aletin arkasındaki note cv ve gate cv çıkışlarını mesela samplerın aynı isimli girişlerine bağlıyorsun. aletin curve ve keys isimli iki modu var. keyse bölümünde, klavye tuşları ile bir piano roll ekranı çıkıyor burda bu tuşları düzenleriğin zaman, o tuşların notalarını samplera yolluyor. mesela sürekli loop eden bir bass riffini oraya koymak mümkün. ordan da samplera.
note cv nota bilgisini, gate cv ise o an bir notann aktif olup olmadığını(basılı veya değil) yolluyor. tek kullanım alanı bu değil ama.
bu edevatı bir efekt ünitesine bağlayıp onun parametrelerini de kontrol etmek mümkün. mesela curve istenilen şekilde ayarlanıp bir efekt ünitesine bağlayıp loop eden efekt değişimleri yaratmak mümkün. denemedim ama mümkün olduğunu biliyorum, bazılarının kullandığını gördüm projelerde(internetten indirip incelediğim).
band in a box ise çok işlevsel yalnız arabirimi tam bir fiyasko olan bir yazılım. bir iş en zor nasıl yapılabilir diye düşünmüş, öyle dizayn edilmiş. bir başlığı hakediyor gerçekten, eğer sorunların varsa yaz derim ben, bilenler cevaplasın başlığına... bir parça girebilmem saatler sürmüştü hatırlarım..