Secret Window

kitabını okuduğum ve bu yüzden de sonunu bildiğim için gitmediğim bi film Secret Window...ama giden arkadaşlar klasik bir King gerilimi olduğunu söylediler...anlatılanlara göre senarist filmi uyarlarken fazla batıramamış! :)
 
filmin sonu dövüş kulübüyle aynıydı.yani tıpkı filmde olduğu gibi ortada bir çalıntı olay var.ama kim kimden çaldı bilmiyorum?ayrıca jonny depp hakimiyetinde bir film ve bence depp bu filmin altından kalkmış.stephen king in çoğu filmi gibi sıkıcı ve yavaş ilerlemesine rağmen sonundaki şok edici diyalog yani filmdeki kötü karakterin depp olduğunu ve filmin başından sonuna kadar kötü diye izlediğimiz kişinin depp e ben senim yani biz aynı kişiyiz demesi filmi etkileyici kılmış.onun dışında pek bir şey yok filmde.
 
secret window- spoiler(!)

2004 David Koepp filmi. Dün gece izledim çok beğendim ben konu olarak son dönemlerde sık sık karşılaştığımız, kişinin kendi hayalinde yarattığı kahraman ve onunla bütünleşip bütünleşmeme arasında gidip gelen bir film olmuş ancak yine de biraz karışık olduğundan aynen Fight Club ta olduğu gibi kahramanın esas oğlanın yarattığı bir hayal olduğunu son sahnelerde öğreniyoruz. Ayrıca sıkı bir gerilim filmi diyebilirim. Adam eşinden pis bir biçimde ayrılıyor bu arada kafayı sıyırma noktasına gelip yazamamaya başlıyor. Daha önceden yazdığı bir romanın baş karakterini kendine tam karşıt bir kahraman yaratıyor. Özünde kötü şeyler yapabilecek bir adam olan Mort Rainey (Johnny Depp) görünüşte epey korkak biri. Öldürmeyi arzuladığı tüm kişileri bu kahramana (Shooter) atıp ben yapmadım o yaptı rolünü oynuyor ki son dakikalara kadar. Shooter'ın benim hikayemi çaldın sen düzelteceksin çabaları ve Johnny Depp'in kafayı sıyırıp bütün evi darma duman etmesi, üst kattaki kapının üstüne Shoot her yazısını kazıması en güzel sahnelerdi benim için.
Velhasıl iyi bir filmdi.
 
ben izlicem ama cok kötu falan denildi hep ya butun elestirmenler cok buyuk bi hayal kirikligi falan dediler bende eger bos bi vaktim olursa izlicem yoksa baska sekilde izlicegimi sanmiyorum...
 
efsome demiş ki:
izlediğim en saçma sapan jonny depp filmiydi :evil:
Stephen King'in kitabından uyarlanan bir film asla saçma sapan olamaz. Stephen King metafiziksel öykülerin dışına çıktığı zaman muhteşem oluyor. Bilmiyorum, neden böyle bir yorum yaptın? Belki de filmdeki kişinin bir akıl hastası olduğunu anlayamadın.
 
Futuristinde dedigi gibi..gercekten cok iyi sahneleri var...hikaye olarakda iyiydi bence..ve gercekten filmin sonuna kadar santajcinin var oldugunu saniyorsun..
Birde benim icin iyi olan öldürme sahneleri veya ölülerin gösterilmemesi..yani kan görmüyorsun filmde..
Johny Depp in oyunculuguna gelirsek adam iyi oyuncu gercekten..aldigi rolü iyi yapiyor..
 
ne iyi ne kötü bir film düşüncesine katılıyorum.
son derece sıradan olabilecek bir filmi johnny depp götürüyor.
filmle ilgili kötü eleştirileri okuyup sadece johnny depp için gitmiştim zaten :p
ama gerçekten de döktürmüş.
filmi ise genel olarak beğenmedim. şaşırtıcı final ve johnny depp'in oyunculuğu üzerine kurulmuş senaryo. stephen king'in romanı daha iyi bir şekilde filme alınabilirdi...
john torturro da iyiydi bu arada eklemeden geçemiyeceğim...
 
ya kim ne derse desin içinde johnny depp varsa film berbat olamaz bence adam her türlü ii yane ayrıca sonunu tahmin etsemde çok beğendiğim bi filmdi hatta filmi izledikten sonra evde bornozla neyin dolaştım yane adam her tipe girio bu da insanların beğenisini kazanıo ilgi çekio ve de bi filmin saçma olması ilginç bi yorum çünkü o zaman her türlü fantastik film saçma filmin kendisi içindeki anlamına bakacaksın yane öle genel geçer bi yorum yaparsan böle film izlenmez
 
Geri
Üst