Cubase kayıt problemi ile ilgili yardım

Selamlar, forumlara baktım ama bir sonuca ulaşamadım. M-audio fasttrack pro ses kartı kullanıyorum. Cubase 5 te inputu mono ya getirdim. kanal açıp kayıt ediyorum cubase den ses geliyor. ama dalgalarda bir gariplik var. birbirlerine çok benziyorlar. zaten sonra dinlemeye kalktığımda ses alamıyorum. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler..
 
Neyi kaydediyorsun anlamadım da, sorununu biraz daha açık anlatabilir misin ? Gitar olarak varsayarsak, kaydederken dinliyorsun da sonra mı dinleyemiyorsun, ya da Sonra dan kastın projeyi kapatıp açtıktan sonra mı? Dinleyemediğin anda kanalın çıkışları doğru yere mi yönlendirilmiş halde ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
aceleden patır patır yazmışım. tekrar okuyunca ben bile anlamadım =)

evet cubase de gitar kaydetmeye çalışıyorum. cubase üzerinden çalarken ses alıyorum, kayıt sırasında da alıyorum. bu arada cubase in sinyali algıladığını da görebiliyorum. ama durdurup play e bastığımda az önce görünen sinyaller görünmüyor. haliyle ses de çıkmıyor. timeline da dalgalar görünüyor ama ses yok.
 
Yine tam anlayamadım, görünen sinyal nedir ? İnput taki ses şiddetinde oynama mı oluyor yani ses geliyor mu diyor pc sinyalden kasıt bu mu ? Audio in-out ları doğru yönlendirdiğine dikkat et, audition da her view için ayrı ses kartı ayarı var cubase de var mı hatırlamıyorum belki bununla alakalı bir problem olabilir. Sesi mono değil stereo kaydet bir de, bununla alakalı olacağını çok sanmıyorum ama neyse :) Şu an kuramadım kafamda tam, başına gelen başka bir arkadaş ya da evde kazara sigara bulan ben yardımcı olabilirim :)
 
kanalda kırmızı yanan buton kayda girdiğinizi onunyanındaki sarı olansa
gelen sesi size nonitörler çalarken dinletir.
Geri dönüp dünlemek istediğinizde bu sarı buton un aktif olmaması gerekir , yoksa size kaydettiğiniz sinyali dinletmez .
Cubase in özellikler sekmesinde bu butonların nasıl çalışacağını siz ayarlayabiliyorsunuz.
Yani devamlı monitör modunda
sadece kayda girince monitör kayıtta çıkınca otomatik reaktif olması
ya da bu butonları manuel her seferinde siz aktif edip çıkartabiliyorsunuz..
 
Geri
Üst